Tegelplus > Blog > 60x120cm Keramische tegels > DE TOEKOMST VAN KERAMISCHE TEGELS ZIJN GROTE PLAATFORMATEN: TEGELPLUS BEGLEID NAAR KERAMISCHE PLATEN

DE TOEKOMST VAN KERAMISCHE TEGELS ZIJN GROTE PLAATFORMATEN: TEGELPLUS BEGLEID NAAR KERAMISCHE PLATEN

By Tegel Plus

De keramiek- en porseleinindustrie is radicaal veranderd met de uitvinding van nieuwe productietechnieken, zoals het continu persen van tegels, waarmee de keramische plaat van extra groot formaat tot een lengte van 4 meter kan worden geproduceerd. Keramische platen gaan de vloer- en tegelindustrie in de nabije toekomst veranderen en om te begrijpen waarom en hoe de keramische plaat te kiezen, hebben we bij tegelplus een korte handleiding over keramische platen bedacht.

De toekomst van keramische tegels zijn grote plaatformaten: Tegelplus begleid naar keramische platen

Waarom zijn keramische platen de toekomst van de keramiek- en tegelindustrie?

1. Keramische plaat is de duurzame vervanging van natuursteen.

Natuursteen wordt tegenwoordig zeldzaam en duur en zal de komende dagen ook duurder worden. De meeste natuursteenmijnen over de hele wereld staan ​​op de rand van uitsterven en het geeft ook een beperkte keuze voor de selectie. Ook is de milieu-impact van het uitgraven van natuursteen veel hoger dan de gecontroleerde productie van de keramische tegels en plaat.

Met de komst van geavanceerde productietechnologie kan de keramische plaat echter worden geproduceerd in grote formaten zoals 120x240cm en 160x320cm. Keramische platen zijn ook verkrijgbaar in verschillende oppervlakken zoals gepolijst, hardmat, satijnmat en speciale toepassingen om een ​​natuursteenlook te geven. De digitale print- en glazuurtechnieken worden zo geavanceerd dat het tegenwoordig moeilijk is om een ​​natuursteenplaat en een keramische plaat te onderscheiden.

Er zijn veel voordelen van de keramische plaat ten opzichte van de natuursteen, zoals de prijsfactor, duurzaamheidsfactor, eindeloze opties en de ontwerpopties op maat. Je kunt je favoriete witte marmer maken met de blauwe aderen of rode aderen erin om je huis of commerciële ruimte een unieke en rijke uitstraling te geven.

Keramische plaat is de duurzame vervanging van natuursteen.

2. Keramische plaat als werkbladen.

Een van de belangrijkste toepassingen van de natuursteenplaat is voor de keukenbladen en tafelbladen. Marmer en graniet is de belangrijkste keuze geweest voor toepassingen op het aanrecht. Tegenwoordig zijn er met de productie van keramische platen de opties met een hogere dikte, zoals een plaat van 15 mm, 20 mm en zelfs tot 30 mm die als werkblad kan worden gebruikt.

Het kleurlichaam en de volledige keramische platen zijn de primaire aanbeveling voor de toepassing op het aanrecht, omdat het de bijpassende randen aan de plaat geeft. Bij een keramische plaat voor het hele lichaam zijn er opties voor de mono-unikleuren, de kleuren zout en peper en de terrazzo-kleuren.

In de kleur body keramiek plaat zijn er eindeloze keuzes met de marmer look, cement look, natuursteen look, hout look en metal look designs met de bijpassende body kleur om de naadloze look aan de randen te geven wanneer de lijstwerk of eindafwerkingen klaar zijn.

Keramische plaat als werkbladen.

3. Keramische plaat als meubelmateriaal.

Keramische plaat is duurzaam en ook chemisch inert, waardoor het een ideaal product is voor het meubeldesign.

Keramische plaat kan niet alleen worden gebruikt voor de grote werkbladen, maar kan ook worden gebruikt om kleine meubels te maken, zoals de salontafels, bijzettafels, stoelen en zelfs kleinere en bijpassende meubels zoals de onderzetters, vazen, plantenbakken enz.

Nu we enkele voordelen van de keramische plaat kennen

Keramische plaat als meubelmateriaal.

Hoe kiest u de beste keramische plaat voor uw volgende project?

Hier zijn de snelle tips van Tegelplus:

1. Toepassingsgebied:

Een harde, matte keramische plaat zou ideaal zijn voor de badkamertoepassing met een bijpassende keramische plaat in gepolijst of hoogglans voor de badkamermuur. Voor de vloer van de woonkamer en slaapkamer is de keramische plaat van 160×160 cm of 120×120 cm met houtlook, marmerlook of cementlook het meest geschikt voor het interieurthema.

Voor het aanrecht in de keuken is de keramische plaat met een hoge dikte en full body of colour body de beste keuze. Er zijn meerdere keuzes beschikbaar in verschillende natuurstenen zoals de witte marmer, zwart marmer en graniet en beige marmer.

Voor de buitenwandbekledingstoepassingen kunt u de keramische plaat in minder dikte kiezen, zoals 4 mm of 6 mm. De natuursteenlook keramische plaat met de carving-applicatie of de metal-look keramische look met speciale oppervlaktetoepassingen zou een aanvulling zijn op de terrastegelvloeren voor buiten. 

Toepassingsgebied

2. Kijk :

Er zijn veel opties beschikbaar in de keramische plaat op basis van het uiterlijk. Tegelplus-aanbeveling zou de marmerlook keramische plaat zijn in de vierkante formaten zoals 120x120cm of 160x160cm als je op zoek bent naar de vloeropties voor je woonkamers. Het gepolijste oppervlak ziet er luxueus uit, maar je kunt ook alle marmerlook keramische plaatontwerpen in de matte afwerking krijgen die bij het interieurthema van je ruimte passen.

Voor de slaapkamer raden we de houtlook keramische plaat of cementlook keramische plaat aan. Voor de houtlook kunnen we ook de grootformaat planken leveren zoals 20x160cm of 30x160cm houtlook keramisch parket.

Metaallook en de marmerlook met speciale snijwerktoepassingen zouden de ideale keuze zijn voor wandbekledingstoepassingen zoals badkamer, damestoilet, wandachtergrondontwerp / meubels en buitenmuurbekledingstoepassingen.

Kijk

3. Behandeling & Installatie:

Keramische platen zijn iets anders in hantering en installatie dan de keramische tegels van normaal formaat, vooral het hanteringsgedeelte. Voor het hanteren van de keramische plaat worden speciale uitrustingen aanbevolen zoals zuignappen met de grijpstangen, een versterkte wagen en een werkbank met aluminium profielen. Voor het uit de pallet halen van de plaat moeten zuignappen met de handgreep worden gebruikt. De pallets voor de keramische platen zijn ofwel de metalen A-frametypes of de houten kisten.

Twee personen zijn voldoende om de plaat van de pallet te halen, maar het moet voorzichtig gebeuren om beschadiging van de randen van de plaat te voorkomen. Versterkte trolley en werkbank worden aanbevolen voor het snijden, het maken van gaten, het snijden van binnendelen volgens de lay-out van de muur, het polijsten van randen en vormen enz. Wanneer de platen op de trolley worden geplaatst, is het volgende om de lijm op de achterkant van de keramische plaat in de juiste verhoudingen met behulp van een lijmkam.

Het plaatsen van de keramische plaat op de vloer of muur moet worden gedaan met behulp van de zuignappen en het moet op de juiste manier worden gedaan, omdat het niet kan worden opgetild en pas na de eerste plaatsing tot 5 cm kan worden verplaatst. Tik met behulp van de elektrische vlotter of niet-stuiterende hand over de keramische plaat vanuit het midden naar de buitenwaartse richting om alle lucht te verwijderen en om de keramische plaat goed aan de vloer en muur te plakken.

Behandeling & Installatie

Dat zijn onze snelle tips voor het kiezen en installeren van de keramische plaat. Voor een van de grootste collecties keramische tegels en platen in belgië, bezoek onze showroom in Dilsen-Stokkem of bel ons op +32484417414.

Onze nieuwste en best verkochte collectie kan je ook bekijken en bestellen op onze website www.tegelplus.be

De toekomst van keramische tegels zijn grote plaatformaten: Tegelplus begleid naar keramische platen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Item added To cart
X