Tegelplus > Blog > 60x120cm Keramische tegels > KERAMIEK TEGELS V/S VINYL-TEGELS

KERAMIEK TEGELS V/S VINYL-TEGELS

By Tegel Plus

PVC-tegels, ook wel vinyltegels of SPC-tegels genoemd, zijn een composietmateriaal gemaakt van stofdeeltjes en polymeren. PVC-tegels worden behoorlijk populair, vooral vanwege het gemak van installatie, dat zo gemakkelijk en snel is dat het erg populair is bij doe-het-zelf renovatieprojecten.

Vinyltegel

Wij van tegelplus hebben onlangs de PVC-tegels in onze collectie geïntroduceerd en daar krijgen we best goede reacties op. Onze liefde voor keramische tegels is er echter altijd geweest en zal er altijd zijn, dus hebben we besloten om zowel de PVC-tegels als de keramische tegels in dit artikel te vergelijken om u te helpen het beste materiaal voor uw toepassingen te kiezen.

Om het u gemakkelijker te maken, hebben we een eenvoudige tabel gemaakt die zowel de PVC-tegels als de keramische tegels vergelijkt.

Vinyltegel
VINYL TEGELKERAMISCHE TEGELWINNAAR
UITERLIJKZiet er iets minder natuurlijk uit dan keramische tegels.
Beperkte collectie wegens gebrek aan digitale druktechniek tijdens de productie.
Eindeloze ontwerpmogelijkheden en geavanceerde technologie voor het aanbrengen van oppervlakken zorgen ervoor dat keramische tegels er natuurlijker uitzien.KERAMISCHE TEGEL
ONDERHOUDVeel gemakkelijker schoon te maken omdat er geen voeglijnen zijn tussen twee VINYL-tegelsMakkelijker dan natuursteen en natuurlijk hout, maar de voeglijnen hebben wat extra inspanning nodig bij het schoonmaken en verzorgenVINYL TEGEL
DUURZAAMHEIDBevat enkele van de giftige chemicaliën en is minder milieuvriendelijk dan keramische tegels.De meeste grondstoffen zijn natuurlijk en vanwege de chemisch inerte aard ervan zou het storten van de afval keramische tegels na de verwerkingstijd aanzienlijk zijn voor het milieu.KERAMISCHE TEGEL
FORMATENBeperkte matenMeer maatoptiesKERAMISCHE TEGEL
COMFORTStiller en iets comfortable. Het heeft ook meer schokabsorberend vermogen en keramische tegels of betonnen vloerenNiet ideaal voor de koude omgeving, tenzij gebruikt met het vloerverwarmingssysteem. Vanwege de hardheid hebben het glas en het broze materiaal ook een grotere kans op verbrijzeling wanneer het op een keramische tegel valt dan op een PVC-tegel.VINYL TEGEL
WATER- & BRANDWEERSTANDMinder waterbestendig en kan ook smelten bij brand.Zowel water-, vuur- als vorstbestendig.KERAMISCHE TEGEL
DUURZAAMHEIDOngeveer 10 jaar levensduurOngeveer 40 jaar levensduurKERAMISCHE TEGEL
INSTALLATIEVeel gemakkelijker te installeren omdat er geen lijm nodig is en de tegels met een kliksysteem aan elkaar worden vergrendeldMeer tijd, moeite en gereedschap nodig voor het plaatsen van een keramische tegelVINYL TEGEL
KOSTENOver het algemeen minder duur door lagere installatiekostenduurderVINYL TEGEL
WEDERVERKOOPWAARDEErkend als een economische optie voor vloeren en dus zou de wederverkoopwaarde van een binnenruimte met PVC-tegelvloeren lager zijnKan meer verkoopwaarde bieden als de vloer een mooi ontwerp heeft met de juiste voeg en afwerking.KERAMISCHE TEGEL

Conclusie :

Wie moet PVC-tegels voor vloeren kiezen:

als u op zoek bent naar 1. een voordelige optie, 2. gemakkelijker te installeren en te onderhouden, 3. wonen in een tijdelijke ruimte en de vloer in uw nieuwe ruimte wilt hergebruiken.

Vinyltegel

Wie moet keramische tegels kiezen voor vloeren:

Als u op zoek bent naar 1. Een mooiere vloer, 2. Duurzamer materiaal en op zoek naar een langdurig gebruik, 3. Water- en brandwerende vloeren, 4. Milieuvriendelijk materiaal.

Welk materiaal zou jij kiezen voor je ruimte? Zou het een PVC-tegel of een keramische tegelvloer zijn? Deel uw mening in de opmerkingen.

Deel deze blog en video ook met je vrienden of familieleden die misschien een idee willen krijgen over het kiezen van de perfecte tegel voor hun nieuwe huis of huis renovatie.

Als je deze video leuk vindt en meer van dergelijke video’s wilt zien over de bestverkochte ontwerpen in de keramische tegel, druk dan op de like-knop en voor eindeloze ontwerpopties in zowel de wandtegel als de vloertegel, bel me dan gerust op +32 484 41 74 14 of bezoek onze showroom Tegelplus te dilsen stokkem, belgië.

Vinyltegel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Item added To cart
X