Tegelplus > Blog > 60x120cm Keramische tegels > EEN COMPLETE GIDS OP VLOERTEGELS VS MUURTEGELS

EEN COMPLETE GIDS OP VLOERTEGELS VS MUURTEGELS

By Tegel Plus

Een complete gids voor vloertegels versus wandtegels

Vinyl tegel

Als het gaat om het bouwen en decoreren van huizen, hebben vloer- en wandbekleding de belangrijkste rol gespeeld om het uiterlijk en de elegantie van de ruimte te verbeteren. Maar niet alleen het uiterlijk, elke vorm van bekleding draagt ​​bij aan de veiligheid (zowel van het oppervlak als de gebruiker) en de levensduur van het oppervlak.

Een van de meest geprefereerde materialen zijn tegels. Tegels die er zijn in talloze soorten, vormen, vormen en maten. Dit brede assortiment om uit te kiezen biedt een verscheidenheid aan opties, maar maakt het ook moeilijk om uit te voeren tot “één” keuze. Dit artikel helpt je het verschil tussen wandtegels en vloertegels te begrijpen en hoe je een keuze kunt maken.

Vinyl tegel

Factoren om te overwegen bij het kiezen:

Muurtegels:

Toepassingsgebied

Oppervlak

ziet er uit

Maat

Vloertegels:

Toepassingsgebied

Verkeer

slipweerstand:

ziet er uit

Maat

Vinyl tegel

Muurtegels:

Wandtegels worden voornamelijk gebruikt voor bekleding. De meeste wandtegels zijn Ceramic Body-tegels, maar niet beperkt tot. Tegenwoordig zijn porseleinen tegels ook een populaire keuze voor wandbekleding.

Typische kenmerken van keramische wandtegels zijn: –

Hoge wateropname (variërend van 5-14%)

Lichtgewicht

Bij het kiezen van wandtegels speelt esthetiek een grote rol. Bij voorkeur voor toepassing van keukenbacksplash, slaapkamerbacksplash, badkamer- en toiletmuren en vloer- en wandbekleding van welke soort dan ook.

Vinyl tegel

Qua formaat heeft Keramische wandtegels de volgende opties:

Metro Tegel

Ook bekend als Subway Tiles, is de meest populaire en eeuwenoude keuze voor wandtegels. Variërend van maat 100*100, 150*150, 75*150, 100*200, 100*300, 200*200 zijn populaire maatkeuzes in Subway-tegels.

Hun kleine formaat en lichte gewicht maken het de perfecte keuze voor elk doe-het-zelf-project. Hoewel populair in effen kleuren, is er dankzij de moderne digitale printtechnologie ook een ruime keuze aan ontwerpen beschikbaar.

Groot formaat wandtegels

Maten groter dan 200*200, vanaf 300*300, 300*450, 300*600, 300*900 zijn populaire afmetingen voor wandtegels.

Snelle plaatsing en een breed scala aan ontwerp- en ponsvarianten maken het tot een alom geprefereerde keuze voor wandtegels.

Vinyl tegel

Porseleinen tegels voor wandbekleding

De waterbestendigheid van porseleinen tegels is de belangrijkste reden voor de stijgende populariteit van porseleinen tegels voor wandbekleding en de ideale keuze voor badkamermuren. Maar vanwege hun gewicht is het noodzakelijk om een ​​hogere kwaliteit tegellijm te gebruiken bij gebruik voor wandbekleding.

Vloertegels:

Porseleinen tegels, ook wel verglaasde tegels genoemd, zijn de ideale keuze voor vloeren. Belangrijke kenmerken van porseleinen tegels zijn:

Kracht

Krasbestendigheid

Vuilbestendigheid

Slipbestendig

Verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van 200*200, 300*300, 600*600, 800*800, 600*1200 en platen van 800*1600, 1200*1200, 1200*2400 en tot 1600*3200

Porseleinen tegels zijn een van de sterkste soorten tegels, waardoor het de ideale keuze is voor gebieden met veel verkeer en veel impact, zoals vloeren. Als het gaat om het kiezen van vloertegels, spelen naast esthetiek ook andere factoren zoals grootte en oppervlak een belangrijke rol.

Vinyl tegel

Porseleinen tegels zijn verkrijgbaar in verschillende oppervlakken,

gepolijst

Mat

Satijn

Hoogglans

Speciaal oppervlak

Als u meer wilt weten over ons bedrijf of onze collectie keramische wandtegels en keramische vloertegels wilt bekijken, bezoek dan onze website op www.tegelplus.be of bezoek onze showroom op IQ Parklaan 54, 3650 Dilsen-Stokkem, België of geef ons een telefoontje naar +32 484 41 74 14.

Als je deze video leuk vindt, abonneer je dan op ons kanaal en deel deze video met je vrienden, familie of iedereen die misschien op zoek is naar de beste keramische tegels voor hun volgende project.

Vinyl tegel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Item added To cart
X