top of page

Building a Greener Future, Tile by Tile: Duurzaamheid in Belgische en Europese Tegelproductie
De wereld wordt zich steeds meer bewust van de milieu-impact van onze keuzes. Dit strekt zich uit tot de bouwsector, waar de productie van keramische en porseleinen tegels aanzienlijke vooruitgang boekt in de richting van duurzaamheid. Hier in België en in heel Europa implementeren fabrikanten innovatieve praktijken die de ecologische voetafdruk minimaliseren en de weg vrijmaken voor een groenere toekomst.


Tegelplus, de toonaangevende en vertrouwde groothandel en detailhandelaar in keramische en porseleinen tegels in Dilsen-Stokkem, België, zet zich in om deze inspanningen te ondersteunen. We werken actief samen met fabrikanten die duurzaamheid vooropstellen en ervoor zorgen dat onze klanten toegang hebben tot prachtige en duurzame tegels die zijn geproduceerd met het milieu in gedachten.Duurzame praktijken krijgen aantrekkingskracht:


co-vriendelijke materialen: Fabrikanten maken steeds vaker gebruik van gerecyclede materialen zoals glas en industriële bijproducten in het tegelproductieproces. Dit vermindert de afhankelijkheid van nieuwe hulpbronnen en bevordert een circulaire economie. Tegelplus geeft prioriteit aan de inkoop van tegels die zijn gemaakt met de nadruk op gerecyclede inhoud, waardoor klanten milieubewuste keuzes worden geboden.


nergie-efficiënte processen: Technologische vooruitgang leidt tot energiezuinigere ovenstookmethoden. Dit vermindert de uitstoot van broeikasgassen en verlaagt de algehele milieu-impact van de tegelproductie. Tegelplus zoekt actief naar partnerschappen met fabrikanten die deze geavanceerde technologieën gebruiken, waardoor een duurzamere industrie wordt bevorderd.aterbehoud: Watergebruik is een belangrijk aandachtspunt bij de tegelproductie. Fabrikanten implementeren innovatieve technieken om het waterverbruik tijdens het productieproces te minimaliseren. Tegelplus werkt samen met fabrikanten die prioriteit geven aan waterbehoud en zorgen voor een verantwoord gebruik van deze kostbare hulpbron.


trategieën voor afvalvermindering: Het minimaliseren van de afvalproductie tijdens de productie is van cruciaal belang. Fabrikanten passen technieken toe zoals watersystemen met gesloten lus en recycling van afvalmateriaal. Tegelplus werkt samen met fabrikanten die prioriteit geven aan dergelijke strategieën, wat bijdraagt aan een meer verantwoorde productiecyclus.Voordelen voor jou en de planeet:

Door tegels te kiezen die zijn geproduceerd met het oog op duurzaamheid, draagt u bij aan een positieve impact op het milieu. Hier is hoe:


erminderde ecologische voetafdruk: Ecobewuste praktijken vertalen zich in een lager energieverbruik, een minimaal waterverbruik en een verminderde afvalproductie.


uurzame materialen: Het gebruik van gerecyclede materialen bevordert het behoud van hulpbronnen en een circulaire economie.erantwoorde productie: Het ondersteunen van duurzame tegelproductie bevordert verantwoorde praktijken binnen de industrie.


Tegelplus: uw duurzame tegelpartner

Bij Tegelplus begrijpen we het belang van het opbouwen van een groenere toekomst. Wij streven ernaar onze klanten een breed scala aan hoogwaardige keramische en porseleinen tegels aan te bieden, geproduceerd met het oog op duurzaamheid.


Bezoek onze showroom in Dilsen-Stokkem, blader door onze online catalogus met tegels van milieubewuste fabrikanten of overleg met onze deskundige medewerkers om te ontdekken hoe duurzame tegelkeuzes uw ruimte kunnen vergroten en kunnen bijdragen aan een groenere toekomst.

Laten we samen bouwen aan een toekomst waarin mooi ontwerp voldoet aan de verantwoordelijkheid voor het milieu, tegel voor tegel.


Tegelplus, Tegels, Tegels in België, Muurtegels, Vloertegels, Tuintegels, Kitcehn-tegels, Buitentegels, Badkamertegels, Backsplash-tegels, Goedkope tegels, Metro tegels, Mozaïek


Comments


bottom of page