top of page

De Top 5 mythen over porseleinen tegels, ontkracht door TEGELPLUS.Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en feiten in de branche. Een populair type tegel dat enorm populair is geworden, zijn porseleinen tegels. Er zijn echter veel misvattingen over porseleinen tegels die van invloed kunnen zijn op hoe mensen ze waarnemen. In deze blog ontkrachten we de top 5 mythen over porseleinen tegels om u te helpen weloverwogen beslissingen te nemen voor uw volgende tegelproject.


Mythe 1: Porseleinen tegels zijn delicaat en kwetsbaar.

Een veel voorkomende misvatting over porseleinen tegels is dat ze delicaat en kwetsbaar zijn en gemakkelijk kunnen kraken of breken. Dit is echter verre van de waarheid. Porseleinen tegels staan eigenlijk bekend om hun duurzaamheid en kracht. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige klei die bij hoge temperaturen wordt gebakken, waardoor ze ongelooflijk taai en bestand zijn tegen slijtage. Porseleinen tegels zijn ook minder poreus dan andere soorten tegels, waardoor ze minder vatbaar zijn voor vlekken en vochtschade. In feite worden porseleinen tegels vanwege hun duurzaamheid vaak gebruikt in gebieden met veel verkeer, zoals commerciële ruimtes, keukens en badkamers.Mythe 2: Porseleinen tegels zijn duur.

Een andere mythe over porseleinen tegels is dat ze duur zijn in vergelijking met andere soorten tegels. Hoewel het waar is dat porseleinen tegels iets duurder kunnen zijn dan sommige andere tegelopties, maken hun duurzaamheid en lange levensduur ze op de lange termijn een kosteneffectieve keuze. Van porseleinen tegels is bekend dat ze tientallen jaren met de juiste zorg meegaan, waardoor ze een verstandige investering zijn voor elk tegelproject. Bovendien betekent het brede scala aan stijlen, ontwerpen en afwerkingen die beschikbaar zijn in porseleinen tegels dat er een optie is voor elk budget.


Mythe 3: Porseleinen tegels zijn alleen beschikbaar in beperkte stijlen en ontwerpen.

Sommige mensen zijn van mening dat porseleinen tegels alleen beschikbaar zijn in beperkte stijlen en ontwerpen, wat hun creativiteit bij het ontwerpen van hun ruimtes kan beperken. Dit is echter niet waar. Porseleinen tegels zijn er in een grote verscheidenheid aan stijlen, kleuren, patronen en texturen, waardoor eindeloze ontwerpmogelijkheden mogelijk zijn. Van strak en modern tot rustiek en traditioneel, er is een porseleinen tegeloptie voor elke esthetische voorkeur. Porseleinen tegels kunnen het uiterlijk nabootsen van andere materialen zoals natuursteen, hout en beton, en bieden een veelzijdige en aanpasbare oplossing voor elk ontwerpvisie.Mythe 4: Porseleinen tegels vereisen veel onderhoud.

Er bestaat een misvatting dat porseleinen tegels veel onderhoud vergen, wat voor sommige mensen een afschrikmiddel kan zijn. Porseleinen tegels zijn echter eigenlijk vrij onderhoudsarm. Vanwege hun lage porositeit zijn ze bestand tegen vlekken en hoeven ze niet te worden afgedicht zoals andere soorten tegels. Porseleinen tegels zijn ook gemakkelijk schoon te maken en vereisen gewoon regelmatig vegen en dweilen om ze er ongerept uit te laten zien. Ze zijn ook bestand tegen vervagen, krabben en versnipperen, wat betekent dat ze hun uiterlijk zelfs in gebieden met veel verkeer kunnen behouden. Dit maakt porseleinen tegels een praktische en probleemloze optie voor drukke huishoudens of commerciële ruimtes.


Mythe 5: Porseleinen tegels zijn niet milieuvriendelijk.

Er bestaat een misvatting dat porseleinen tegels niet milieuvriendelijk zijn, omdat ze zijn gemaakt van klei en tijdens het productieproces hoge baktemperaturen vereisen. De moderne porseleinen tegelproductie is de afgelopen jaren echter duurzamer geworden. Veel fabrikanten gebruiken gerecyclede materialen in hun productieprocessen en sommige bieden zelfs porseleinen tegels aan die zijn gemaakt van gerecyclede porseleinproducten.Bovendien staan porseleinen tegels bekend om hun levensduur, wat betekent dat ze niet zo vaak hoeven te worden vervangen als andere soorten vloeren, waardoor de algehele milieu-impact wordt verminderd.


Concluderend zijn porseleinen tegels een duurzame, veelzijdige en kosteneffectieve optie voor elk tegelproject. Ze zijn niet delicaat of kwetsbaar, maar staan eerder bekend om hun kracht en duurzaamheid. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en ontwerpen, waardoor ze geschikt zijn voor elk ontwerp. Bezoek www.tegelplus.be voor een breed scala aan tegels in alle maten en vormen.Comments


bottom of page