top of page

Hoe tegels te gebruiken om een op Bohemen geïnspireerde ruimte te creërenHet creëren van een op bohemien geïnspireerde ruimte met tegels kan een unieke en levendige toets aan je interieur geven. Hier zijn enkele ideeën en tips voor het gebruik van tegels om een Boheemse stijl te bereiken:


Kies kleurrijke en patroontegels: Boheemse stijl gedijt op levendige kleuren en ingewikkelde patronen. Zoek naar tegels met rijke tinten zoals diepe blues, warme sinaasappels en aardse tinten. Kies voor patronen zoals geometrische ontwerpen, Marokkaans geïnspireerde motieven of bloemenprints.


Meng en match tegelontwerpen: Omarm het eclectische karakter van Boheemse stijl door verschillende tegelontwerpen te mengen. Combineer verschillende patronen en kleuren om een opvallend mozaïekeffect te creëren. Wees niet bang om met verschillende combinaties te experimenteren en een visueel dynamische ruimte te creëren.Creëer een brandpunt: gebruik tegels om een brandpunt in de kamer te creëren. U kunt bijvoorbeeld een opvallende backsplash in de keuken maken met kleurrijke en patroontegels. Als alternatief kunt u een hele muur betegelen om er een opvallende functie van te maken. Dit brandpunt trekt de aandacht en voegt karakter toe aan de ruimte.


Overweeg handgemaakte of ambachtelijke tegels: handgemaakte of ambachtelijke tegels kunnen een authentieke en Boheemse toets aan uw ruimte toevoegen. Zoek naar tegels met unieke texturen, onregelmatige vormen of met de hand geschilderde ontwerpen. Deze tegels hebben vaak een charmante, handgemaakte kwaliteit die perfect past bij de Boheemse esthetiek.


Gebruik tegels als decoratieve accenten: tegels kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, naast traditionele toepassingen. Overweeg ze te gebruiken als decoratieve accenten of bies. U kunt bijvoorbeeld een tegelrand rond een spiegel maken of tegels gebruiken om een open haard in te kaderen. Dit voegt visuele interesse toe en versterkt de Boheemse sfeer.


Meng texturen en materialen: Boheemse stijl omvat een mix van texturen en materialen. Overweeg verschillende tegeltexturen te combineren, zoals glanzende en matte afwerkingen, om contrast te creëren. Daarnaast kunt u naast de tegels andere materialen zoals hout, metaal of natuursteen opnemen om de Boheemse uitstraling te versterken.Beperk tegels niet tot vloeren en muren: hoewel tegels vaak worden gebruikt voor vloeren en muren, hoeft u niet bang te zijn om andere oppervlakken te verkennen. U kunt tegels gebruiken om een uniek tafelblad, een mozaïekkunstwerk of zelfs tegelmeubels zoals een salontafel te maken. Deze onconventionele toepassingen kunnen een Boheemse flair aan uw ruimte toevoegen.


Omarm een ontspannen en organische lay-out: de Boheemse stijl staat bekend om zijn ongedwongen en ontspannen sfeer. Overweeg bij het rangschikken van tegels een meer organische lay-out in plaats van een stijf en symmetrisch patroon. Zorg voor onregelmatigheden, overlappende of zelfs enigszins niet-overeenkomende tegels om een authentieke Boheemse sfeer te creëren.


Onthoud dat de sleutel tot het creëren van een op Bohemen geïnspireerde ruimte is om creativiteit, vrijmoedigheid en een gevoel van individualiteit te omarmen. Laat je persoonlijke stijl doorschijnen terwijl je tegels in je ontwerp verwerkt, en wees niet bang om te experimenteren en plezier te hebben met het proces.


Als u dit artikel nuttig vindt en meer wilt weten over Tiles, neem dan gerust contact met ons op via + 32484417414 en u kunt onze showroom Dilsen-Stokkem in Limburg, België bezoeken.

Bezoek onze website: www.tegelplus.be


Комментарии


bottom of page