top of page

Keramische tegels vs Natuursteen

Is keramische tegels net zo goed als natuurlijk marmer? Zal de keramische tegel ooit een bevredigende vervanging voor de natuursteen worden? Is het de moeite waard om extra geld uit te geven aan de natuursteen in plaats van te kiezen voor de keramische tegel?
In deze zullen we bespreken wat de keramische tegels zijn en wat de Natuursteen is, evenals wat het verschil is tussen keramische tegels en natuursteen. We zullen u de complete gids geven over het kiezen van wat beter is: keramische tegels of natuursteen?


Wat is keramische tegels?


Keramische tegels zijn gebakken producten gemaakt van natuurlijke grondstoffen uit de aarde zoals veldspaat & andere kleisoorten met een toplaag van inkten, glazuren of andere grondstoffen. Keramische tegels zijn al eeuwen bij ons, maar met recente ontwikkelingen in de technologie is het behoorlijk populair geworden en is het geaccepteerd door een breder publiek.
Wat is natuursteen?


Natuurstenen zijn natuurlijk gevormde materialen die in moeder aarde worden gevonden. Ze worden met behulp van mijnbouwtechnieken uit het aardoppervlak opgegraven en worden gebruikt voor decoratieve, vloer- en aanrecht toepassingen. Natuursteen omvat marmer, graniet, zandsteen, onyx, kalksteen, kwarts, agaat, enz.


Laten we nu de keramische tegels en natuursteen vergelijken op basis van verschillende parameters die relevant zijn voor het ontwerp, de functionaliteit en de levensduur van deze producten.


1. Duurzaamheid: keramische tegels versus natuursteen


Keramische tegels en natuursteen worden gebruikt voor toepassingen zoals vloeren, wandbekleding, werkbladen, enz. Al deze toepassingen zijn plaatsen met veel impact en constant verkeer. Om de slijtage van deze producten te beheersen, is de duurzaamheidsfactor erg belangrijk voor deze toepassingen.


Keramische tegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan diktes, sterkte en waterabsorptievermogen, waardoor het een variabele duurzaamheidsfactor heeft, afhankelijk van het product zelf. Een keramische metrotegel zou bijvoorbeeld veel minder sterk zijn dan 2 cm porseleinen Terrastegels voor buiten, maar dan is het toepassingsgebied van keramische metrotegels over het algemeen voor een keukenachterwand of badkamer muren en de toepassingsgebieden van terrastegels zijn buitengebieden zoals opritten en tuinvloeren . Dus om die reden is de keramische tegel volgens de toepassing flexibel op de duurzaamheidsfactor die vereist is voor die specifieke toepassingen.
Natuurstenen zijn zeer duurzame materialen. Ze bevinden zich al eeuwen in dezelfde staat op onze aarde. Natuurstenen worden over het algemeen in blokvormen gewonnen en vervolgens in verschillende diktes gesneden volgens de toepassingen van die natuursteen. Meestal is de dikte tussen de 20 mm en 40 mm en door deze hoge dikte blijft de sterkte van de meeste natuursteen hoog.


In termen van directe vergelijking tussen een marmer, graniet en keramische tegel. Keramische tegels zijn sterker dan marmer, maar minder sterk dan graniet. Dit geldt echter voor het algemene scenario. Wat ik daarmee bedoel, is dat je een keramische tegel produceert die sterker is dan graniet, maar in het algemeen zijn de keramische tegels die op de markt verkrijgbaar zijn niet zo sterk.


Andere factoren, zoals het volledige lichaam van de natuursteen, maken het duurzamer dan keramische tegels. Wanneer een impact op de natuursteen wordt geraakt, wordt het bovenoppervlak bekrast, maar de kleur blijft hetzelfde. Je hoeft alleen maar de vloeibare vulstof te vullen en opnieuw te polijsten en je natuursteen kan zo goed als nieuw zijn. De meeste keramische tegels zijn echter niet volledig en dat kan een nadeel zijn.


Over het algemeen zijn keramische tegels sterk genoeg voor bijna alle toepassingen, maar natuursteen heeft een klein voordeel in de algehele duurzaamheidsfactor.2. Veelzijdigheid: keramische tegels versus natuursteen


Natuursteen verkrijgbaar in een overvloed aan kleuren en door dat te mengen met verschillende oppervlakken en texturen, kunt u oneindig veel ontwerpopties krijgen in de natuursteen. Natuursteen zoals marmer en graniet kan worden gemaakt met een gepolijst, gezoet en mat oppervlak voor vloeren, wandbekleding en aanrecht toepassingen. Natuursteen zoals zandsteen en kalksteen kan worden gebruikt voor de tuinvloertegel vanwege de ruwe oppervlaktestructuren die in natuurlijke vorm beschikbaar zijn.


Natuursteen kan ook worden gegoten met ronde rand, halfronde en andere opties om te gebruiken voor de hoeken, randen en speciale toepassingen. Weinig van de natuurstenen zoals onyx en agaat kunnen er ook een bepaalde hoeveelheid licht doorheen laten en daarom kunnen ze worden gebruikt met de decoratieve toepassingen waarbij het licht van achteren valt en het een premium en unieke uitstraling geeft.
De keuzes van producten in keramische tegels waren tot een paar jaar geleden zeer beperkt. Vroeger was het eenkleurig en daarna werd het bijgewerkt naar een paar basisontwerpen gemaakt met zeefdruktechniek. Maar sinds de laatste twee decennia en dus is er met behulp van digitale printtechnologie een eindeloze mogelijkheid om ontwerpen, kleuren, looks en oppervlaktetoepassingen te creëren.


U kunt nu elke natuursteen laten bedrukken in de vorm van de keramische tegel. Niet alleen dat je ook andere opties kunt hebben, zoals houtlook keramisch parket, metaallook keramische tegels, effen full body keramische tegels en nog veel meer ontwerpopties die beschikbaar zijn in de keramische tegels.


Met keramische tegels is het mogelijk om alle natuurlijke producten na te bootsen in termen van design, kleur en oppervlaktegevoel. Niet alleen dat, u kunt ook de natuurlijke producten aanpassen en een product op maat maken met de keramische tegel. Uw favoriete calacatta-marmer is bijvoorbeeld mogelijk alleen verkrijgbaar met een witte achtergrond en grijze aderen in de natuurlijke vorm, maar met keramische tegels kunt u hetzelfde calacatta-marmer krijgen met een witte achtergrond en blauwe aderen erin of elke kleur naar keuze.


Deze factor alleen al maakt keramische tegels veel koeler dan natuursteen en dus kun je zeggen dat keramische tegels veelzijdiger zijn dan natuursteen.3. Prijsfactor: keramische tegels versus natuursteen


Natuursteen wordt uit de aarde gehaald en dus zijn de kosten die in de mijnbouw zitten de belangrijkste factor voor de prijs van de natuursteen. Bij uitgebreide mijnbouw raken de natuursteenmijnen echter met het verstrijken van de jaren leeg. Ook de milieu-impact als gevolg van mijnbouw is erg slecht en daarom probeert de overheid de mijnbouwactiviteiten te verminderen en daar extra belastingen of beperkingen op te leggen. Dit resulteert in een hoge prijsstijging van de natuursteen.
De prijs van een keramische tegel is vooral afhankelijk van de grondstof-, brandstof- en arbeidskosten achter de productie van een tegel. Deze factoren zijn allemaal verschillend op basis van de geografische ligging, maar over het algemeen zijn de prijzen van keramische tegels lager (veel lager!) dan die van natuursteen. Dus als u op zoek bent naar waar voor uw geld, dan moeten keramische tegels uw product zijn voor vloeren, wandbekleding of zelfs aanrecht toepassingen.4. Consistentie: Keramische tegels versus natuursteen


Zoals we allemaal weten, is natuursteen een natuurlijk product gemaakt door moeder aarde en dus is er geen zekerheid over het product. Tijdens het minen komt het aantal blokken soms constant en soms kan het variëren.


Keramische tegels worden echter gemaakt in een zeer gecontroleerde atmosfeer en dus kan het niveau van consistentie worden gehandhaafd met de juiste technologie en expertise van productie.


Consistentie kan een zeer discutabel punt zijn in termen van de vergelijking tussen natuursteen en keramische tegels, omdat voor sommige mensen de schoonheid van natuursteen te wijten is aan de inconsistentie in het ontwerp en de kleurslagen. Voor andere mensen geven ze echter de voorkeur aan consistentie in ontwerp. Voor hen kunnen we zeker aanraden om met de keramische tegel te gaan, omdat keramische tegels een consistenter product zijn dan natuursteen.
5. Esthetiek: keramische tegels versus natuursteen


Bij esthetiek draait alles om het waarderen van schoonheid en kunst. Natuursteen komt dus zeker naar voren als een duidelijke winnaar in esthetiek in vergelijking met de keramische tegel.


Natuursteen is een van de grootste geschenken van de god aan de mensheid om de schoonheid ervan te waarderen. Natuursteen wordt gemaakt met ingewikkelde ontwerpelementen zoals aderstructuren, kleurencombinaties en variaties. Zelfs de natuursteen zoals onyx is gemaakt van halfdoorschijnende materialen die een aanvulling kunnen zijn op het designelement en de uitstraling.


De meeste populaire keramische tegelontwerpen zijn gebaseerd op de marmerlook of natuursteenlook en dus kunt u begrijpen hoe uniek en mooi een natuursteen door de natuur wordt gemaakt.


De subtiele maar eindeloze variaties in de natuursteen en de full body elementen van de natuursteen kunnen niet volledig vervangen worden door de keramische tegel en daarmee is de natuursteen qua esthetiek een absolute topper.
6. Sterkte: Keramische tegels versus natuursteen


Zoals kort besproken bij de duurzaamheidsfactor van de keramische tegel en natuursteen, begrepen we dat de sterkte van de keramische tegel vergelijkbaar is met de sterkte van de natuursteen.


De keramische tegels zijn echter gemaakt met de toepassing in gedachten en dus is de sterkte variabel, maar goed geschikt voor die toepassingen. Om deze ene reden kunnen we zeggen dat er op de sterkteafdeling een verband zou kunnen zijn tussen keramische tegels en natuursteen.7. Geschiedenis & Erfgoed: Keramische tegels & Natuursteen


Archeologen hebben met de hand gemaakt keramiek gevonden dat dateert uit 24.000 voor Christus. Het is dus cool om te zeggen dat keramiek een rijke geschiedenis en erfgoed heeft. Chinezen en Egyptenaren waren een van de eersten die met keramiek begonnen. Later werd het in Europa ontwikkeld en geavanceerd, waarbij Italië een pionier was op het gebied van technologie en ontwerpelementen van de productie van keramische tegels.


Aan de andere kant is Natuursteen daarvoor al veel langer op aarde geweest. Ook de adoptie van het gebruik van natuursteen is al eeuwen oud, want om de natuursteen te gebruiken, hoeft men alleen maar de mijnbouw te doen en deze producten vervolgens af te werken door polijsten en snijden. Koninklijke paleizen, religieuze monumenten enz. zijn gemaakt met behulp van natuursteen zoals marmer, graniet, zandsteen enz. Veel beroemde monumenten zoals het Romeinse Colosseum, het Washington-monument, de Taj Mahal enz. zijn voorbeelden van monumenten die zijn gebouwd met natuursteen.

Met de komst van de technologie en de expertise van de productieteams, kun je nu bijna alle natuursteen in keramische tegelvorm repliceren, maar het is een nieuwe ontwikkeling geweest. Dus de mensen zijn op zoek naar iets dat een geschiedenis- of erfgoedelement waardiger is dan dat ze de natuursteen zouden moeten verkiezen boven keramische tegels.


Hier is de algemene vergelijkingstabel tussen keramische tegels en natuursteen:

Keramische Tegels

Natuursteen

winnaar

Duurzaamheid

07

08

Natuursteen

Veelzijdigheid

09

08

Keramische Tegels

prijs factor

10

05

Keramische Tegels

Samenhang

09

06

Keramische Tegels

Esthetiek

07

10

​Natuursteen

Kracht

09

09

Keramische Tegels

Geschiedenis en erfgoed

07

10

Natuursteen

TOTAL (Out of 70)


58

56

Keramische Tegels


Gevolgtrekking :


  • Als u op zoek bent naar iets dat iets duurzamer is, kies dan voor natuursteen, maar voor normale toepassingen kunnen keramische tegels net zo duurzaam zijn als natuursteen.


  • Als je een kunstliefhebber of een geschiedenisfanaat bent, dan moet je zeker natuursteen verkiezen boven keramische tegels vanwege zijn esthetiek, zijn geschiedenis en erfgoedwaarden.


  • Voor de normale mensen die op zoek zijn naar de beste prijs-kwaliteitverhouding, moeten ze altijd kiezen voor de keramische tegel versus de natuursteen.


  • Voor de mensen die een veelzijdiger en tegelijkertijd consistenter product willen, moeten ze kiezen voor keramische tegels in plaats van natuursteen.


Ik hoop dat dit bericht je heeft geholpen bij het oplossen van een paar vragen, zoals wat beter is: natuursteen of keramische tegels? Welke moet u gebruiken voor uw huis of uw volgende project?


Als u op zoek bent naar meer vragen over keramische tegels, ping ons dan op hello.tegelplus@gmail.com of bezoek onze website. U kunt ook onze sociale media-accounts bekijken en meer van dergelijke berichten ontvangen of ons alles vragen met betrekking tot keramische wandtegels en vloertegels.Tegelplus

Comentários


bottom of page