top of page

Topteeltrends voor 2023: ontketen creatieve ontwerpmogelijkhedenDe tegeltrends van 2023 breken los van traditie en omarmen een geest van creativiteit en zelfexpressie. Ontwerpers verleggen grenzen door boeiende patronen, levendige kleuren en ingewikkelde texturen te introduceren, waardoor de mogelijkheden van tegelontwerp opnieuw worden gedefinieerd. Of u nu een opvallende impact wilt maken of een vleugje luxe aan uw huis wilt toevoegen, de tegeltrends voor 2023 zullen uw woonruimtes zeker inspireren en verhogen.Unieke Wood-Look-tegels: door de natuur geïnspireerde elegantie:


Houten tegels blijven een populaire keuze en bieden de warmte en natuurlijke aantrekkingskracht van hout met extra duurzaamheid en onderhoudsgemak. In 2023 krijgen deze tegels een unieke twist, met geavanceerde fabricagetechnieken waarmee ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder porselein, marmer en glas. Voor een uitgesproken en stijlvolle look, overweeg om plank vloer- en wandontwerpen met houten uitstraling in een chevron patroon op te nemen, wat een vleugje verfijning en visuele interesse toevoegt aan elke ruimte.
Omhelzende warme en diepe kleuren:


Dit jaar omarmt het huisontwerp een levendig en gedurfd kleurenpalet, dat afscheid neemt van de neutrale tinten die het interieur de afgelopen jaren hebben gedomineerd. Verwelkom een rijkere reeks tinten, waaronder dieprood, warm geel en gedurfde blues, die centraal staan en ruimtes voorzien van energie, persoonlijkheid en warmte. Of ze nu op muren of vloeren worden aangebracht of als accenten worden gebruikt, deze boeiende kleuren vormen een krachtig ontwerpstatement en creëren visueel verbluffende omgevingen.
Marokkaans geïnspireerde elegantie:


De tijdloze allure van Marokkaanse interieurs blijft designliefhebbers boeien en breidt haar invloed ook uit naar tegelontwerpen. Omarm de betovering van Moors geïnspireerde patronen en geometrische vormen om je muren en vloeren te versieren. Tegels met een Marokkaans thema geven ruimtes exotisme en culturele rijkdom, waardoor levendige kleuren en ingewikkelde details bij u thuis komen.Terracotta Tones: A Cosy and Inviting Trend:


Een van de prominente trends voor 2023 is de heropleving van terracotta tinten in huisontwerp. Afgeleid van de Italiaanse term voor "gebakken aarde", creëert terracotta een gezellige en uitnodigende sfeer die de afgelopen tijd populair is geworden. Omarm deze trend door terracotta tegels in uw huis op te nemen. Of het nu gaat om het versieren van vloeren en muren of om accentstukken, terracotta tegels geven ruimtes rustieke charme. Voor een moderne twist, overweeg glanzende afwerkingen die een eigentijdse en verfijnde look bieden.Onyx-geïnspireerde weelde:


In 2023 repliceren tegelontwerpen de luxueuze schoonheid van Onyx. Patroontegels die op onyx lijken, zijn perfect voor het creëren van een weelderige en verfijnde look in uw huis. Van diep zwart tot boeiende roze, groen en wit, deze porseleinen tegels bieden een reeks kleuren en stijlen die passen bij uw esthetische voorkeuren. De lichtgevende kwaliteit van onyx-geïnspireerde ontwerpen voegt elegantie en glamour toe aan elke ruimte.Grootschalige Terrazzo: duurzaamheid ontmoet veelzijdigheid:


Terrazzo, een betonnen type ingebed met marmer of andere stenen, maakt in 2023 een sterke comeback. Bekend om zijn duurzaamheid en lage onderhoudsvereisten, biedt terrazzo een veelzijdige optie voor residentiële en commerciële ruimtes. De trend neigt naar grootschalige terrazzo-ontwerpen die een gewaagde en opvallende impact hebben op vloeren en muren. Met een breed scala aan kleuren en afwerkingen beschikbaar, maakt terrazzo maatwerk mogelijk, waardoor het een veelzijdige keuze is die verschillende ontwerpstijlen aanvult.
Bij de tegeltrends van 2023 draait alles om het omarmen van individualiteit en het maken van een gewaagde ontwerpverklaring. Van warme en diepe kleuren tot terracotta tinten, grootschalig terrazzo, unieke houten tegels, Marokkaans geïnspireerde patronen en onyx-geïnspireerde weelde, deze trends bieden eindeloze mogelijkheden om je leefruimtes te transformeren.コメント


bottom of page