top of page

Wat zijn de nieuwste trends in het ontwerp van keramische tegels?Keramische tegels zijn verder geëvolueerd dan hun traditionele rol als praktische oplossingen voor vloeren en wandbekleding. Tegenwoordig worden ze steeds meer erkend als ontwerpelementen die een ruimte kunnen transformeren en de esthetische aantrekkingskracht ervan kunnen verhogen. Als u keramische tegels overweegt voor uw volgende project, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de laatste trends in tegelontwerp. In dit artikel verkennen we enkele van de huidige trends in het ontwerp van keramische tegels die golven maken in de industrie.


1. Porseleinen tegels:

Porseleinen tegels blijven de markt domineren vanwege hun uitzonderlijke duurzaamheid en veelzijdigheid. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en afwerkingen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. De nieuwste trend in porseleinen tegels zijn tegels van groot formaat, die een naadloze en moderne uitstraling bieden. Deze oversized tegels kunnen in elke kamer een gevoel van ruimtelijkheid en visuele continuïteit creëren.2. Marble-Look Tiles:

Keramische tegels met marmeren uiterlijk zijn al jaren een populaire keuze en er is nog steeds veel vraag naar. Deze tegels bieden de elegantie en tijdloze schoonheid van natuurlijk marmer zonder de hoge kosten en het onderhoud. De nieuwste trend in marmeren tegels is het gebruik van grotere platen die het uiterlijk van luxe marmeren werkbladen nabootsen en dramatische aderpatronen vertonen. Deze marmeren tegels op groot formaat voegen een vleugje verfijning en luxe toe aan elke ruimte.


3. Wood-Look Tiles:

Houtachtige keramische tegels zijn populair geworden als een praktisch en kosteneffectief alternatief voor echte houten vloeren. De nieuwste trend in tegels met houten looks is het gebruik van langere en bredere plankgroottes, die het uiterlijk van hardhouten vloeren nabootsen. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, korrelpatronen en afwerkingen, waardoor u in elke kamer een realistische houtesthetiek kunt bereiken. Van rustieke boerderijen tot moderne minimalistische tegels met houten looks kunnen een reeks interieurstijlen aanvullen.4. Steen-look tegels:

Keramische tegels met stenen look zijn zeer gewild vanwege hun vermogen om de schoonheid en textuur van natuursteen de ruimte in te brengen. De nieuwste trend in tegels met stenen looks is het gebruik van gestructureerde oppervlakken die het gevoel van verschillende soorten steen repliceren, zoals travertijn, leisteen of kalksteen. Deze gestructureerde tegels voegen diepte en visuele interesse toe aan muren en vloeren, waardoor een boeiend brandpunt in elke kamer ontstaat.


5. Brick-Look Tiles:

Keramische tegels met bakstenen uitstraling zijn een populaire keuze voor het creëren van een industriële of rustieke ambiance. De nieuwste trend in bakstenen tegels is het gebruik van onconventionele kleuren en afwerkingen. In plaats van traditionele rode of bruine bakstenen, vind je nu bakstenen tegels in de kleuren grijs, wit en zelfs zwart. Deze unieke kleuren, gecombineerd met noodlijdende of matte afwerkingen, geven een eigentijdse twist aan de klassieke steenesthetiek.6. Metro tegels:

Metro-tegels zijn al tientallen jaren een hoofdbestanddeel van interieurontwerp en ze blijven een topkeuze voor keukens en badkamers. De nieuwste trend in metrotegels is experimenten met verschillende maten en patronen. In plaats van de traditionele rechthoekige vorm, vind je metrotegels in verschillende geometrische vormen zoals zeshoeken of visgraatpatronen. Het mengen en matchen van verschillende kleuren of afwerkingen van metrotegels kan een gewaagde en opvallende functie muur of backsplash creëren.


7. Mozaïektegels:

Mozaïektegels zijn een tijdloos ontwerpelement dat textuur en visuele interesse toevoegt aan elke ruimte. De nieuwste trend in mozaïektegels is het gebruik van onconventionele materialen, zoals glas- of metaalaccenten, om verbluffende visuele effecten te creëren. Mozaïektegels in ingewikkelde patronen of artistieke ontwerpen kunnen dienen als brandpunten of decoratieve accenten in zowel moderne als traditionele interieurs.


België, bekend om zijn rijke architectonische erfgoed, heeft een bloeiende keramische tegelindustrie. Bedrijven als Tegelplus bieden een breed scala aan keramische tegelontwerpen, waaronder de bovengenoemde trends. TEGELPLUS is gespecialiseerd in het bieden van betaalbaarComentarios


bottom of page