top of page

Een kijkje in het productieproces van ingewikkelde tegels: craftingkwaliteit keramische en porselein



Tegels zijn een essentieel element in architectuur en interieurontwerp en voegen zowel functionaliteit als esthetiek toe aan ruimtes. Achter de schermen van de prachtig afgewerkte producten liggen ingewikkelde productieprocessen die grondstoffen omzetten in de prachtige keramische en porseleinen tegels die we bewonderen. Dit artikel onthult de reis van tegelproductie en benadrukt de rol van TEGELPLUS, een toonaangevende naam in de branche. Van de prachtige marmeren en houten tegels tot stenen en bakstenen tegels, inclusief de tijdloze metrotegels en mozaïekcreaties, laten we ons verdiepen in de wereld van tegelproductie, met speciale aandacht voor TEGELPLUS en haar aanbod in België.


-Raw-materialen voor verfijnde producten

Het tegelproductieproces begint met zorgvuldig geselecteerde grondstoffen. Een mix van klei, mineralen en additieven vormt de basis, elk onderdeel draagt bij aan de unieke eigenschappen van de uiteindelijke tegel. Porseleinen tegels, bekend om hun duurzaamheid en waterbestendigheid, ondergaan een nauwkeurig proces met fijnere klei en hogere baktemperaturen.



-TEGELPLUS: Pioneering Excellence

Op het gebied van tegelproductie staat TEGELPLUS als een baken van innovatie en kwaliteit. Bekend om het produceren van tegels die functionaliteit combineren met elegantie, biedt TEGELPLUS een breed scala aan opties. Van kosteneffectieve oplossingen zoals Cheap Tiles tot weelderige Marble-look Tiles, de warmte van Wood-look Tiles, de authenticiteit van Stone-look Tiles en de industriële charme van Brick-look Tiles, TEGELPLUS is geschikt voor een overvloed aan designvisies.


-Crafting Marble-look en Wood-look Tiles

De weelde van marmer en de natuurlijke warmte van hout worden in tegels nagebootst door middel van geavanceerde printtechnologieën. TEGELPLUS zorgt ervoor dat elke marmeren en houten tegel ingewikkelde aderen, patronen en texturen vertoont die hun natuurlijke tegenhangers weerspiegelen. Deze tegels bieden zowel schoonheid als bruikbaarheid, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende instellingen.



-Authenticiteit van stenen en bakstenen tegels

TEGELPLUS's stenen en bakstenen tegels vervoeren de authenticiteit van natuursteen en metselwerk naar moderne ruimtes. Deze tegels vangen de essentie van rauwe texturen op en bieden een gevoel van tijdloosheid terwijl ze de duurzaamheid en het gemak van keramische en porseleinen tegels bieden.


-Elegantie van metrotegels en mozaïekcreaties

Metro-tegels, gekenmerkt door hun klassieke afmetingen en veelzijdige aantrekkingskracht, blijven een hoofdbestanddeel in design. De vertolking van TEGELPLUS voegt een vleugje verfijning toe aan elke setting. Aan de andere kant spelen mozaïekcreaties met ingewikkelde patronen, wat artistieke expressie in tegels mogelijk maakt.



-België: een haven voor tegels

België, bekend om zijn architectonische wonderen, omarmt het kunstenaarschap van tegels. Het aanbod van TEGELPLUS vindt een natuurlijk thuis in dit land en versterkt het designlandschap met zijn elegantie en kwaliteit. De samensmelting van innovatie en traditie komt perfect tot uiting in de diverse tegels die het Belgische interieur sieren.



Het ingewikkelde tegelproductieproces is een mix van wetenschap, kunst en innovatie. TEGELPLUS, met zijn reeks tegeloplossingen, belichaamt deze convergentie. Van de veelzijdige metrotegels tot de rijkdom van marmeren tegels en de authenticiteit van stenen tegels, TEGELPLUS heeft een onuitwisbare stempel op de industrie gedrukt. In België en daarbuiten blijven hun creaties ruimtes verheffen, wat getuigt van het vaartuig en de toewijding achter de tegelproductie.


Tegels, Keramische tegels, Porseleinen tegels, Muurtegels, Vloertegels, Glazuur Tegels, Mozaïek, Metro, Houten tegels, stenen tegels, Marmeren tegels, Tegels van Tegelplus, Tegelplus, Goedkope tegels

bottom of page