top of page

Een praktische gids voor het leggen van tegels?

Het leggen van tegels op de muur en vloer van uw ruimte of huis lijkt misschien een moeilijkere taak dan het is. Het leggen van tegels in onze suggestie zou een matige vaardigheid zijn en gemakkelijk te doen met het juiste gereedschap en de juiste instructies.


Het kan echter moeilijk zijn voor uw rug en benen, dus zorg ervoor dat u de stappen goed te volgen en de veiligheid gereedschappen en kits te gebruiken tijdens het leggen van de tegels.

De gemiddelde kosten van het leggen van tegels: Afhankelijk van de markt, tegel grootte, en het gebied van de tegel-het leggen van de kosten kunnen variëren, maar het varieert tussen de 4 tot 8 euro per sq ft.


Gemiddelde tijd om tegels te leggen: Volgens de feedback ter plaatse en de online reviews duurt het leggen van tegels in een ruimte van 100 m² gemiddeld 8 tot 10 uur.


Tegelplus is momenteel een van de grootste tegelimporteurs en -handelaars in het Vlaamse gebied van Europa. De hoofdactiviteit van onze eigenaars ligt echter in de bouw en ons team heeft een behoorlijk goed idee van hoe tegels op de juiste manier moeten worden gelegd. In dit artikel bespreken we daarom stap voor stap de praktische handleiding voor het leggen van keramische tegels.


1. Verzamel alle materialen bij elkaar:

Voor het leggen van tegels hebt u nivelleerwerktuigen, snijwerktuigen, meetlinten, lijm of mortel, afstandhouders, voegmiddel en tegels onder andere nodig. Bekijk de volledige lijst van artikelen die nodig zijn voor het leggen van tegels aan het eind van dit artikel.


2. Droge Lay-out

Voordat u daadwerkelijk de tegels op de vloer legt, raden wij aan dat u eerst een dagindeling van de tegels op de vloer maakt. Dit bestaat uit het leggen van een rij en kolom van de tegels vanuit het midden van de ruimte/kamer. Dit zal u een idee geven van hoeveel tegels er horizontaal en verticaal in de ruimte zullen komen.


Ook moet u de sneden meten naar het einde van de rij of de kolom toe. U moet de vorm van de eindsneden en de afmetingen ervan bepalen. Dit kan hetzelfde zijn voor de rest van de kamer als de kamer is perfect vierkant of rechthoekig. Echter, als er speciale vorm of snede in bepaalde delen van de ruimte dan moet je dat gebied afzonderlijk te overwegen.


3. Verspreid dun-set mortel

Nu blijven we het leggen van de tegel een voor een. Eerst moet je de thinset mortel te verspreiden op het gebied van de vloer legt u uw eerste of eerste paar tegels.


Meng eerst de mortel en verdeel deze dan met de vlakke kant van de troffel over het gewenste oppervlak. Ga vervolgens met de getande kant van de troffel over de uitgesmeerde mortel om een gelijkmatige op- en neerwaartse lijn in de mortel te krijgen.


4. De tegel zetten

De volgende stap is het zetten van de tegels op de top van de thinset mortel. Net zoals u de tegel tijdens het droog leggen legt, moet u in deze stap de tegel op de plek leggen en vervolgens met uw handen of met behulp van een rubberen hamer deppen, zodat de mortel gelijkmatig onder de tegelbodem wordt verdeeld.


Als u de tegel gaat plaatsen met de afstandhouders dan moet u deze tijdens deze stap op de hoeken plaatsen om de uniforme ruimte tussen de tegels te behouden om ze later te voegen.

5. Laatste Sneden

Zodra het gebied waar de tegels worden gelegd vol is en de werkelijke grootte is gedaan, moet u de gebieden te doen met de bochten en de bezuinigingen. Metingen van de droge lay-out fase zal van pas komen tijdens deze tijd en je moet de tegel dienovereenkomstig te snijden met een tegel snijmachine.


Zodra alle tegels zijn geplaatst, wacht dan ten minste 3 tot 4 uur om verder te gaan met de volgende stap.


6. Voeg de tegelvoegen

De volgende stap is het voegen van de voegen tussen de tegels. Gebruik de troffel om het voegmiddel gelijkmatig tussen de ruimtes te verdelen.


Laat het 1-2 uur of tot 12-13 uur zitten, afhankelijk van het voegmiddel dat u gebruikt. Voor meer informatie over het voegmiddel en hoe u de beste voegmiddel voor uw gebied en toepassingen te kiezen check out het artikel hier.


7. Maak de tegelvoegen schoon

Na de aanbevolen tijd op de verpakking van uw voegmiddel, reinigt u de tegelvoegen met een reinigingsmiddel.Uw vloer is nu klaar!


Benodigdheden voor het leggen van tegels:


Markeerstiften

Boor & Schroeven

Mortel

Troffels

Voegmiddel

Tegelsnijmachine / Natte zaag (aanbevolen)

Meetlint

Kniebeschermers

Afstandhouder

Emmer

Gereedschap Mes

Rechte rand

Sponsjes

Waterpas

Tegel


Laat het ons weten als je dit artikel en zou graag meer van dergelijke artikelen in de toekomst te krijgen in de comment sectie.


Als u meer wilt weten over ons bedrijf of onze collectie keramische wandtegels en keramische vloertegels wilt bekijken, bezoek dan onze website op www.tegelplus.be of bezoek onze showroom op IQ Parklaan 54, 3650 Dilsen-Stokkem, België of geef ons een belletje op +32 484 41 74 14.Comments


bottom of page