top of page

Het onderscheid tussen wandtegels en vloertegels begrijpen: een uitgebreide vergelijkingTegels zijn een fundamenteel element in interieurontwerp en voegen zowel esthetische aantrekkingskracht als functionaliteit toe aan ruimtes. Als het gaat om het selecteren van de juiste tegels voor uw project, is het essentieel om de verschillen tussen wandtegels en vloertegels te begrijpen. Dit artikel gaat in op de nuances die deze twee soorten tegels onderscheiden, terwijl het ook het veelzijdige aanbod van TEGELPLUS benadrukt, waaronder Marble-look, Wood-look, Stone-look, en Brick-look tegels, in het kader van Belgische ontwerpgevoeligheden.


Materiaal en duurzaamheid


1. Wandtegels: Wandtegels zijn vaak lichter en dunner dan hun vloer-tegenhangers. Ze zijn ontworpen om op verticale oppervlakken te worden aangebracht en dragen niet het gewicht en het voetverkeer dat vloertegels doorstaan. Deze tegels zijn doorgaans delicater en niet geschikt voor vloeren vanwege hun verminderde dikte.


2. Vloertegels: Vloertegels zijn gebouwd om de slijtage van het dagelijkse voetverkeer te weerstaan. Ze zijn dikker en steviger in vergelijking met wandtegels. Vloertegels ondergaan een productieproces dat hun kracht verbetert, waardoor ze bestand zijn tegen de impact van mensen die er regelmatig op lopen.Oppervlakteafwerking en tractie


1. Wandtegels: Wandtegels hebben vaak een gladdere oppervlakteafwerking, wat prioriteit geeft aan esthetiek en reinigingsgemak. Het gebrek aan zwaar voetverkeer zorgt voor een meer decoratieve benadering in termen van oppervlaktetextuur en afwerking.


2. Vloertegels: Vloertegels hebben een gestructureerde of matte afwerking om de tractie te verbeteren en uitglijden te voorkomen. Dit is vooral cruciaal in gebieden die vatbaar zijn voor vocht, zoals badkamers en keukens. De textuur voegt niet alleen een veiligheidslaag toe, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid van de tegel.Ontwerp en esthetisch


1. Wandtegels: Wandtegels zijn veelzijdig qua ontwerp en bieden een scala aan kleuren, patronen en texturen om de esthetiek van een ruimte te verbeteren. Ze kunnen worden gebruikt om accentwanden, backsplashes en decoratieve kenmerken te creëren.


2. Vloertegels: Vloertegels zijn meer ingetogen in design, gericht op bruikbaarheid en bieden toch esthetische opties. Hun rol is om het algehele uiterlijk van de ruimte aan te vullen zonder het te overweldigen.-TEGELPLUS's aanbod

Het uitgebreide tegelaanbod van TEGELPLUS voldoet aan de eisen van zowel de muur als de vloer. Hun assortiment omvat marmeren looks, houten looks, stenen looks en bakstenen looks, elk ontworpen om de visuele aantrekkingskracht en functionaliteit van verschillende gebieden te verbeteren.


-België's design esthetiek

Het Belgische designethos wordt gekenmerkt door een harmonieuze mix van klassieke elegantie en eigentijdse flair. De diverse tegelselecties van TEGELPLUS resoneren met de ontwerpgevoeligheden van het land en bieden een veelzijdig palet om ruimtes te creëren die de essentie van de Belgische architectuur weerspiegelen.


Het onderscheid tussen wandtegels en vloertegels gaat verder dan esthetiek en omvat factoren zoals materiaal, duurzaamheid, oppervlakteafwerking en tractie. TEGELPLUS's toewijding aan excellentie komt tot uiting in zijn aanbod van tegelaanbiedingen, waardoor huiseigenaren en ontwerpers de perfecte balans kunnen vinden tussen vorm en functie. Terwijl u aan uw ontwerpreis begint, zal het begrijpen van deze verschillen u in staat stellen om weloverwogen keuzes te maken die de schoonheid en functionaliteit van uw ruimtes verbeteren.Commentaires


bottom of page