top of page

Hier zijn de redenen waarom u keramische tegels moet kiezen in plaats van natuursteen.

Tegelplus zit al dertig jaar in de bouwsector en we hebben allerlei materialen gebruikt voor vloer- en wand toepassingen. We hebben natuurlijke knikkers, onyx, kunstmatige kwarts platen, natuurlijk hout, SPC-vinyl vloeren en keramische tegels gebruikt als vloer- en wandbekleding toepassing.

Maar van alle opties is het meest gebruikte materiaal natuurlijk hout, natuursteen en keramische tegels en voor ons is de keramische tegel een absolute winnaar in allerlei toepassingen.


We bewaren dit artikel en geven je onze top 3 redenen waarom je voor keramische tegels zou moeten kiezen in plaats van natuursteen:


1. Gemak van onderhoud


Natuursteen wordt al eeuwenlang als vloermateriaal gebruikt en het is een van de oudste premium vloeropties die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De natuursteen komt echter op de manier waarop deze is gemaakt door de metamorfose van de rotsen en dus zijn er natuurlijke gaten en scheuren die moeten worden afgedicht met een kit.

Ook moeten natuurstenen zoals marmer en graniet om de paar jaar gepolijst en opnieuw afgewerkt worden om hun glans en oppervlakte regelmatigheid te behouden.


Keramische tegels zijn relatief onderhoudsvrij en vereisen geen enkele vorm van afdichtmiddel, behalve de voegmiddelen, die ook kunnen worden gedaan met de op hars gebaseerde voegmiddelen om regelmatige afdichting ervan te voorkomen.2. Beschikbaarheid


Natuursteenmijnen zijn voornamelijk beschikbaar geweest in Europese, Afrikaanse en Aziatische landen zoals Italië, Spanje, India en Turkije. Door het zware graven van die mijnen komt het echter steeds minder beschikbaar in de mijnen.


Ook hebben de overheidsbeperkingen op mijnbouw en exploitatie het [proces langzamer] gemaakt. Het is echter in het belang van de aarde en de mensen om onze natuurlijke hulpbronnen te sparen en in hun oorspronkelijke staat te houden.

Al deze factoren hebben natuursteen zoals wit marmer zeer zeldzaam en duur gemaakt. Aan de andere kant is de productie van keramische tegels in de loop van de tijd alleen maar toegenomen en zal de komende jaren waarschijnlijk blijven groeien.


Ook qua dessins en oppervlaktetoepassingen zijn er veel meer mogelijkheden in de keramische tegel dan in de natuursteen.3. Prijsfactor


De prijs van natuurlijk marmer begint gemiddeld vanaf 10 USD per vierkante meter en kan oplopen tot astronomische waarden voor de zeldzame en kostbare natuurstenen. Sodaliet Blauw is zo'n voorbeeld waarbij de prijs van een plaat tot enkele duizenden dollars of euro's gaat.


Aan de andere kant is de keramische tegel verkrijgbaar van 0,50 USD tot 50 USD per vierkante voet op basis van de grootte, het oppervlak, de kleur, enz. De meeste prijzen van keramische tegels variëren van $ 1 tot 5 $ per vierkante voet op de markt die maakt het een vrij voordelige optie in vergelijking met de natuurstenen vloer.

Tegenwoordig zijn de keramische platen van de formaten tot 160x320cm op de markt verkrijgbaar met de verschillende gezichten en zelfs sommige van die patronen komen in het boek match-ontwerp dat nog zeldzamer is in de natuursteenplaten.Laat het ons weten als je dit artikel leuk vond en in de toekomst meer van dergelijke artikelen wilt ontvangen in het commentaar gedeelte.


Als u meer wilt weten over ons bedrijf of onze collectie keramische wandtegels en keramische vloertegels wilt bekijken, bezoek dan onze website op www.tegelplus.be of bezoek onze showroom op IQ Parklaan 54, 3650 Dilsen-Stokkem, België.Comments


bottom of page