top of page

Keramische tegels vs natuurlijke houten vloeren

Wilt u uw huis opknappen? Nou, we zijn hier terug met een nieuwe blog over het kiezen van het juiste product natuurlijk hout of keramische tegels. We raken vaak in de war als het gaat om het installeren van vloertegels in ons huis, maar bij het kiezen van de juiste vloeroptie voor uw huis of uw commerciële ruimte, moet u rekening houden met verschillende parameters.In dit artikel zullen we bij tegelplus de belangrijkste verschillen tussen keramische tegels en natuurlijk hout ontdekken, omdat deze twee momenteel tot de meest gebruikte en geaccepteerde vloermaterialen ter wereld behoren.


Natuurlijk hout:


Natuurlijk hout is precies zoals het klinkt. Het is gewoon een blok hout en het is natuurlijk hout, terwijl constructiehout een fineer is dat lijkt op een laag/bovenblad van natuurlijk hout en de basis is van een harde laag. Dit soort interieur is gemaakt om de warme uitstraling te geven en is voor degenen die graag natuurlijk hout in huis hebben.

Sorry. Nee.

Pluspunten

nadelen

1

Perfect voor koud weer

Gevoelig voor krassen

2

Antislip

Regelmatige schoonmaak

3

Geeft warme esthetiek

Geen water- of vochtbestendig

4

Kan worden opgeknapt

Duurder dan keramische tegels


Dus nu ken je de voor- en nadelen van natuurlijk hout.


Laten we verder gaan met de keramische tegel :


1. Waterdicht: een van de belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een keramische tegel boven het natuurlijke hout, is het bijna nul waterabsorptievermogen van de keramische tegel. Alleen al om deze reden kan het in bijna alle toepassingen worden gebruikt, zoals voor de badkamer, keuken, buitenmuren, terrassen, enz.


Afgezien van de waterdichte eigenschap, zijn keramische tegels ook vorstbestendig en chemisch inert materiaal, waardoor het open en veiliger is voor de meeste omgevingen.

2. Eenvoudige installatie: keramische tegels zijn gemakkelijker en sneller aan te brengen in uw muur en vloer dan natuurlijk hout. Met de juiste gereedschappen en instructies kunnen de meeste mensen de keramische tegel zelfs zelf installeren. Bij natuurlijke houten vloeren is echter de hulp van een professional vereist.


3. Gemakkelijk te onderhouden: natuurlijk hout heeft normaal gesproken de nerven en gaten waardoor het een stofmagneet is als het niet regelmatig wordt schoongemaakt. Ter vergelijking: als u een vloer kiest voor een ruimte met een stoffige omgeving, dan kunt u een tegel met een effen oppervlak kiezen en het is veel gemakkelijker om het vuil van dat oppervlak af te vegen dan van een natuurlijk houten oppervlak.


Om de levensduur van het natuurlijke hout langer te behouden of om het er als nieuw uit te laten zien, moet u het ook verzegelen en vervolgens meerdere keren opknappen naarmate het ouder wordt. Sommigen houden misschien van die esthetiek van de oude en rustieke natuurlijke houtlook, maar voor de mensen die de nieuwheid en netheid serieuzer beschouwen, zou de keramische tegel een betere optie zijn.


4. Zuinig: Keramische tegels zijn gemiddeld bijna een derde van de prijs van natuurlijk hout. Het hangt echter af van het model dat u vergelijkt tussen de keramische tegel en het natuurlijke hout, maar over het algemeen zou de keramische tegel een goedkopere optie zijn. Ook moet men rekening houden met de kosten van de renovatie van de natuurlijke houten vloer in de toekomst.


Houd dat in gedachten, als u overweegt de vloer van uw ruimte na 15-20 jaar te veranderen, dan is de keramische tegel een betere optie, omdat deze 15-20 jaar zo goed blijft als wanneer deze uit de doos wordt geopend. . Gezien het prijsverschil kunt u de keramische tegel ook 3 keer vervangen in de kosten voor het installeren van het natuurlijke hout voor 1 keer.


5. Meer opties: Keramische tegels zijn er in eindeloze mogelijkheden qua designs, kleuren, oppervlak en formaten. In natuurlijk hout zijn er honderden opties, maar in keramische tegels kun je die honderden opties in meerdere kleuren krijgen, evenals de hybride ziet eruit als mixen van de verschillende houtsoorten of zelfs hout met een steen- of marmerlook.

Ook in keramische tegels zijn er andere opties beschikbaar, zoals natuursteen, marmer, effen kleuren, onyx en halfedelstenen, metaal, enz. om uit te kiezen.


6. Milieuvriendelijk: Dit punt kan discutabel zijn, maar we zijn ons allemaal bewust van het feit dat de bomen steeds minder op aarde worden en het onze planeet zwaar beschadigt. Nu is de productie van keramische tegels niet honderd procent vrij van vervuiling, maar de algehele impact op het milieu kan worden gecontroleerd of gecompenseerd door de tegelfabrikant en dat is door de tegelfabrikanten over de hele wereld steeds belangrijker geworden.


Welk materiaal kiest u voor uw volgende project? Keramische tegels of natuurlijk hout? En waarom? Deel uw mening in de opmerkingen.


Deel deze blog en video ook met je vrienden of familieleden die misschien een idee willen krijgen over het kiezen van de perfecte tegel voor hun nieuwe huis of huisrenovatie.


Als je deze video leuk vindt en meer van dergelijke video's wilt zien over de bestverkochte ontwerpen in de keramische tegel, druk dan op de like-knop en voor eindeloze ontwerpopties in zowel de wandtegel als de vloertegel, bel me dan gerust op +32 484 41 74 14 of bezoek onze showroom Tegelplus te dilsen stokkem, belgië.


Comments


bottom of page