top of page

Onthulling van de verschillen: geglazuurde en ongeglazuurde keramische en porseleinen tegels op de EOp het gebied van interieurontwerp komen keramische en porseleinen tegels naar voren als de basis voor prachtige vloeren en wandoplossingen. In dit landschap schittert TEGELPLUS als een baken van creativiteit, met een divers scala aan tegels, van marmeren look tot houten look, stenen look, bakstenen look, metrotegels en mozaïekcreaties, prachtig in navolging van de essentie van Belgisch design. Dit artikel ontrafelt de nuances die geglazuurde en ongeglazuurde keramische en porseleinen tegels op de Europese markt onderscheiden.


Beglaasde keramische en porseleinen tegels begrijpen


Geglazuurde keramiek- en porseleinen tegels ondergaan een transformatief proces waarbij een laag vloeibaar glas op het oppervlak wordt aangebracht voordat het wordt gebakken. Deze glaslaag, of glazuur, versterkt het uiterlijk van de tegel door een glanzende of matte afwerking te creëren en ingewikkelde ontwerpen en levendige kleuren mogelijk te maken. Het glazuur werkt als een beschermende laag, waardoor de tegels bestand zijn tegen vlekken, krassen en vocht. Deze tegels, waaronder Marble-look en meer, hebben vaak de voorkeur voor ruimtes die gemakkelijk onderhoud vereisen en een gepolijste esthetiek bieden.Verkennende keramische en porseleinen tegels


Ongeglazuurde keramische en porseleinen tegels missen daarentegen de beschermende glazuurlaag. Dit resulteert in een natuurlijker en gestructureerder oppervlak. Hoewel ze mogelijk niet dezelfde glanzende afwerking hebben als geglazuurde tegels, bieden ongeglazuurde tegels unieke voordelen. Door hun inherente slipweerstand zijn ze geschikt voor gebieden die stevig moeten worden gevoet, zoals buitenruimtes en badkamers. Hun authentieke textuur en aardse uiterlijk komen vaak overeen met rustieke of industriële designesthetiek.


Sleutelverschillen vergelijken


1. Uiterlijk en textuur: geglazuurde tegels hebben een glanzende of matte afwerking, terwijl ongeglazuurde tegels een authentieker, tastbaarder oppervlak hebben.


2. Duurzaamheid en onderhoud: geglazuurde tegels zijn zeer duurzaam, bestand tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken vanwege hun beschermlaag. Ongeglazuurde tegels, hoewel ze iets vatbaarder zijn voor vlekken, vertonen minder snel slijtage door hun gestructureerde karakter.3. Slipweerstand: ongeglazuurde tegels vertonen doorgaans een betere slipweerstand, waardoor ze een verstandige keuze zijn voor ruimtes die vatbaar zijn voor vocht, zoals badkamers en buitenruimtes.


4. Ontwerp Veelzijdigheid: geglazuurde tegels bieden een breed scala aan ontwerpen, kleuren en patronen, waaronder marmeren uiterlijk en andere opties, waardoor creatieve expressie mogelijk wordt. Ongeglazuurde tegels, hoewel beperkter in termen van kleuropties, krijgen de voorkeur vanwege hun natuurlijke en authentieke esthetiek.


TEGELPLUS's rol bij het verhogen van de selectie van keramische tegels


TEGELPLUS, met zijn onderscheidende assortiment tegels, laat zien hoe geglazuurd en ongeglazuurde keramiek en porseleinen tegels de Europese interieurontwerpen kunnen verheffen. Of huiseigenaren nu op zoek zijn naar de gepolijste allure van Marble-look of de rauwe charme van Wood-look, TEGELPLUS biedt keuzes die aansluiten bij individuele voorkeuren en ontwerpverhalen.


Aangezien Europese huizen zijn versierd met keramische en porseleinen tegels, wordt de keuze tussen geglazuurde en ongeglazuurde opties een cruciale beslissing. De glanzende elegantie van geglazuurde tegels past bij elkaar met moderne esthetiek, terwijl de ruige authenticiteit van ongeglazuurde tegels een meer organische benadering spreekt. Met het uitgebreide aanbod van TEGELPLUS, waaronder Marble-look en meer, zijn huiseigenaren in staat om ruimtes te creëren die naadloos vorm en functie combineren, het creëren van een designtapijt dat resoneert met hun unieke smaak en levensstijl.


Tegels, Keramische tegels, Porseleinen tegels, Tegels met marmerlook, Tegels met houtlook, Tegels met steenlook, Muurtegels, Vloertegels, Metro tegels, Mozaïeken

留言


bottom of page