top of page

Pioneervolle duurzaamheid: de stijgende golf van milieuvriendelijke praktijken in de productie van kNaarmate de wereldwijde focus op duurzaamheid toeneemt, omarmen industrieën innovatieve praktijken om hun milieu-impact te verminderen. De sector van de productie van keramische en porseleinen tegels is daarop geen uitzondering. Dit artikel belicht de opkomende duurzame praktijken bij de productie van keramische en porseleinen tegels, met een spotlight op TEGELPLUS en zijn brede aanbod, van Marble-look en Wood-look tot Stone-look en Brick-look tegels. Deze duurzame praktijken resoneren met het Belgische ontwerpethos, waar architectuur en milieubewustzijn naadloos harmoniseren.


-Recycling en hergebruik van materialen

Een van de hoekstenen van duurzame tegelproductie is de integratie van recycling en hergebruik van materialen. TEGELPLUS, een toonaangevende naam in de branche, gebruikt innovatieve methoden om postindustrieel en postconsumentenafval te hergebruiken. Dit vermindert niet alleen de vraag naar nieuwe grondstoffen, maar beperkt ook de milieu-impact die gepaard gaat met hun winning en verwerking.-Energie-efficiëntie en emissiereductie

TEGELPLUS erkent dat het minimaliseren van het energieverbruik aanzienlijk bijdraagt aan duurzaamheid. Door investeringen in geavanceerde oventechnologie en energiezuinige productieprocessen verkleint het bedrijf zijn ecologische voetafdruk met behoud van de kwaliteit en duurzaamheid van zijn tegels. Bovendien minimaliseert de toepassing van emissiearme vuistechnieken luchtverontreinigende stoffen, wat zorgt voor schonere fabricagepraktijken.


-Waterbehoud en milieuvriendelijke glazuren

Waterschaarste is een wereldwijd probleem, wat fabrikanten als TEGELPLUS ertoe aanzet om waterbesparende maatregelen te implementeren. Duurzame tegelproductie omvat het verminderen van het watergebruik tijdens het productieproces en de verantwoorde behandeling van afvalwater. Bovendien elimineert het gebruik van milieuvriendelijke glazuren en afwerkingen schadelijke chemicaliën, waardoor tegels zowel veilig als milieubewust zijn.-Lokale sourcing en verminderd transport

TEGELPLUS legt waar mogelijk de nadruk op het lokaal inkopen van materialen. Deze praktijk ondersteunt niet alleen lokale economieën, maar vermindert ook de CO2-uitstoot die gepaard gaat met transport over lange afstanden. Door materialen uit nabijgelegen bronnen aan te schaffen, minimaliseert het bedrijf zijn ecologische voetafdruk en bevordert het duurzame groei binnen zijn gemeenschap.


-België's ontwerp- en duurzaamheidsfusie

Het Belgische architecturale erfgoed onderstreept het belang van designharmonie en milieubewustzijn. TEGELPLUS's toewijding aan duurzame tegelproductie sluit naadloos aan bij de ontwerpgevoeligheden van het land. Van metrotegels tot mozaïekcreaties, het aanbod van TEGELPLUS weerspiegelt de toewijding van België aan elegantie en duurzaamheid.


De opkomst van duurzame praktijken bij de productie van keramische en porseleinen tegels markeert een cruciale verschuiving naar milieuvriendelijke productie. TEGELPLUS's toewijding aan milieuvriendelijke initiatieven, duidelijk over hun diverse assortiment tegels, weerspiegelt het toenemende bewustzijn van de industrie over de ecologische impact ervan. Door deze duurzame praktijken te omarmen, draagt TEGELPLUS niet alleen bij aan een groenere toekomst, maar creëert het ook tegels die aansluiten bij het Belgische designerfgoed. Aangezien duurzaamheid het industriële landschap blijft vormen, vormen deze milieuvriendelijke inspanningen een baken van innovatie en verantwoord vakmanschap.


Tegels, Keramische tegels, Porseleinen tegels, Muurtegels, Vloertegels, Glazuur Tegels, Mozaïek, Metro, Houten tegels, stenen tegels, Marmeren tegels, Tegels van Tegelplus, Tegelplus, Goedkope tegels

Comments


bottom of page