top of page

Rechthoekige tegels versus vierkante formaat tegels

Sinds de vorige eeuw is het klassieke vierkante formaat het meest populaire formaat keramische tegels. De vroegere tegels in vierkant formaat waren vroeger de keramische tegels van 10x10cm of 15x15cm. De laatste tijd hebben fabrikanten en ontwerpers van keramische tegels echter meer rechthoekige tegelcollecties gecreëerd in de maten 30x60cm, 60x120cm en 20x120cm.


Het is echter altijd een vraag geweest in de geest van de koper van keramische tegels om de juiste vorm van de tegel voor hun binnenruimte te kiezen.


In dit artikel van tegelplus bespreken we de drie belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste vorm en maat voor uw volgende aankoopervaring voor interieur tegels.


1. Grootte van de ruimte


Voor de kleine kamer of binnenruimte raden we aan om de extra grote XL keramische vloertegel in vierkant formaat en natuursteen- of betonlook te gebruiken om minder voegen lijnen te geven en een illusie van grotere ruimte te creëren. Maar je kunt ook kiezen voor de rechthoekige XL-keramiektegel in marmerlook of houtlook.Voor de grote kamer raden we aan om de XL-keramiektegel in rechthoekig formaat te gebruiken, zoals 60x120cm of 80x160cm, wat op dit moment vrij populair en trendy is. Men kan ook kiezen voor de keramische plaat voor een grote kamer of binnenruimtes.


2. Vorm van de ruimte


De vorm van de kamer of binnenruimte is ook heel relevant bij het kiezen van de juiste vorm en grootte van de keramische tegel voor de vloer. Als de ruimte met de smalle breedte of lengte is, kun je rechthoekige tegels gebruiken en zelfs spelen met de legpatronen daarin.


Voor smalle kamers moet de lange zijde van de rechthoekige keramische tegel evenwijdig zijn aan de smalle zijde van de kamer om de ruimte een breder aanzien te geven. Ook als de langere zijde van de keramische tegel parallel is met de richting van het licht van een raam, creëren ze meer lichtspetters in de kamer.


Voor onregelmatige kamers of kamers waar de hoeken niet 90 graden of een rechte hoek zijn, kan men de rechthoekig gevormde tegel op 45 graden met de kamermuren leggen om de onregelmatigheden van de vorm van de kamer te bedekken.


3. Ontwerp of uiterlijk van de tegel


Voor de patroonlook in kleiner formaat en betonlook tegels in groter formaat is de vierkante keramische tegel het meest geschikt.


Voor tegels met natuurlijk hout en natuurlijke marmerlook, vooral voor tegels met witte marmerlook, is de rechthoekige keramische tegel het meest geschikt.

Voor de wandtoepassing raden we de rechthoekige tegel aan, omdat deze meer in de trend is en je meer opties in die vormen kunt krijgen.Laat het ons weten als je dit artikel leuk vond en in de toekomst meer van dergelijke artikelen wilt ontvangen in het commentaar gedeelte.


Als u meer wilt weten over ons bedrijf of onze collectie keramische wandtegels en keramische vloertegels wilt bekijken, bezoek dan onze website op www.tegelplus.be of bezoek onze showroom op IQ Parklaan 54, 3650 Dilsen-Stokkem, België of geef ons een telefoontje naar +32 484 41 74 14.


Comentarios


bottom of page