top of page

Regelgeving en normen voor keramische en porseleinen tegels op de Europese marktTe midden van het dynamische landschap van interieurontwerp, komen keramische en porseleinen tegels naar voren als onmisbare elementen, die zowel esthetische charme als functionele duurzaamheid belichamen. TEGELPLUS, een vooraanstaande speler in deze arena, biedt een rijk spectrum aan tegels, waaronder marmeren look, houten look, stenen look, bakstenen look, metrotegels en mozaïekontwerpen, in navolging van de essentie van Belgisch design. In dit artikel gaan we in op de regelgeving en normen die keramische en porseleinen tegels op de Europese markt regelen, waarbij kwaliteit, veiligheid en klanttevredenheid worden gegarandeerd.


- Strenge kwaliteitscontrole voor Europese tegels

De Europese markt handhaaft strikte voorschriften om ervoor te zorgen dat keramische en porseleinen tegels voldoen aan hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen. Deze voorschriften zijn bedoeld om consumenten te beschermen en tegelijkertijd eerlijke handel en concurrentie tussen fabrikanten te bevorderen. Belangrijke voorschriften zijn onder meer:1. CE-markering: De CE-markering is een verplichte conformiteitsmarkering die aangeeft dat een product voldoet aan de essentiële eisen van relevante Europese richtlijnen. Voor keramische en porseleinen tegels betekent CE-markering dat wordt voldaan aan normen met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieubescherming.


2. EN-normen: Het Europees Comité voor normalisatie ( CEN ) definieert een reeks EN-normen die de technische specificaties voor keramische tegels dicteren. Deze normen omvatten aspecten zoals afmetingen, kenmerken en testmethoden, waardoor uniformiteit en kwaliteit over de hele markt wordt gegarandeerd.


- Richtlijnen voor verschillende tegeltypen

Verschillende soorten tegels, waaronder marmeren look, houten look, stenen look, bakstenen look, metrotegels en mozaïekontwerpen, zijn onderworpen aan specifieke voorschriften:1. Porseleinen tegels: Porseleinen tegels worden gereguleerd door EN 14411 en omvatten classificaties op basis van waterabsorptiesnelheden. Porseleinen tegels met volledig lichaam, met overal consistente kleur, hebben de voorkeur vanwege hun duurzaamheid en geschiktheid voor gebieden met zwaar verkeer.


2. Keramische tegels: Keramische tegels worden ook gereguleerd door EN 14411, gecategoriseerd op basis van waterabsorptiesnelheden in groepen zoals niet-zwaar, halfzwaar en glasachtig. Deze classificaties bepalen de geschiktheid van de tegels.


- TEGELPLUS's toewijding aan naleving

TEGELPLUS, geleid door een streven naar excellentie, stemt haar aanbod, inclusief Marble-look en meer, af op Europese regelgeving en normen. Hun toewijding aan kwaliteitscontrole en veiligheid zorgt ervoor dat consumenten tegels ontvangen die niet alleen interieurs sieren, maar ook voldoen aan de hoogste industriebenchmarks.- Duurzaamheid en veiligheid bevorderen

Naast kwaliteit en veiligheid benadrukken Europese regelgeving duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid. Deze voorschriften moedigen fabrikanten aan om milieuvriendelijke praktijken toe te passen en de levenscyclusimpact van hun producten te overwegen, wat verder bijdraagt aan een duurzame en veilig gebouwde omgeving.In het ingewikkelde mozaïek van de Europese markt voor keramische en porseleinen tegels dienen regelgeving en normen als basis voor vertrouwen tussen fabrikanten en consumenten. TEGELPLUS's niet-aflatende inzet voor naleving en kwaliteit weerspiegelt zijn rol als verantwoordelijke speler en biedt consumenten een reeks tegels, van marmeren look tot houten look, dat niet alleen de esthetiek verbetert, maar ook aansluit bij de hoogste normen van veiligheid, duurzaamheid en milieubewustzijn. Terwijl de Europese markt zich blijft ontwikkelen, staan deze voorschriften als bakens en leiden ze de industrie naar een toekomst die wordt gekenmerkt door excellentie en innovatie.


Keramische tegels, Porseleinen tegels, Tegels, Tegelplus, Muurtegels, Vloertegels, Tegels met marmerlook, Tegels met houtlook, Tegels met steenlook, Tegels met baksteenlook, Metro tegels, Mozaïektegels, Matte Tegels, Geglazuurde tegels


留言


bottom of page