top of page

Titel: Verkenning van de nieuwste trends in keramische vloertegels



Keramische vloertegels zijn al lang een integraal onderdeel van het interieurontwerp, bekend om hun duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht. Naarmate de wereld van design voortdurend evolueert, nemen ook de trends in keramische tegels toe. Van klassieke stijlen tot innovatieve ontwerpen, laten we ons verdiepen in de huidige trends in keramische vloertegels die golven in de industrie veroorzaken.


1. Marble-Look Elegance

De allure van marmer is tijdloos, maar de hoge kosten en onderhoudsvereisten hebben de weg geëffend voor keramische tegels die de luxueuze uitstraling van marmer perfect nabootsen. Deze keramische tegels met marmeren uitstraling bieden dezelfde weelderige esthetiek zonder het zware prijskaartje. Van Carrara tot Calacatta, deze tegels brengen een vleugje verfijning naar elke ruimte, of het nu een grootse foyer of een strakke badkamer is.



2. Warmte met houten look

Houten vloeren hebben een eigen charme, maar zijn vaak voorzien van slijtage en vochtschade. Voer keramische tegels met houten look in – een fantastisch alternatief dat de esthetiek van hout combineert met de duurzaamheid van keramiek. Deze tegels vangen de warmte en textuur van natuurlijk hout op en bieden gemakkelijk onderhoud en waterbestendigheid, waardoor ze ideaal zijn voor keukens, badkamers en zelfs buitenruimtes.



3. Stone-Look Authenticiteit

Natuursteen straalt authenticiteit uit, maar het gewicht en de prijs kunnen velen ervan weerhouden het te gebruiken voor vloeren. Keramische stenen tegels bieden een oplossing en repliceren de natuurlijke texturen en tinten van stenen zoals graniet, travertijn en leisteen. Deze tegels zijn niet alleen lichter en betaalbaarder, maar ook gemakkelijker te installeren en te onderhouden, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel residentiële als commerciële ruimtes.



4. Brick-Look Charm

Keramische tegels met bakstenen uitstraling zijn een knipoog naar rustieke en industriële esthetiek. Of het nu in een appartement in loftstijl is of in een moderne keuken, deze tegels voegen een vleugje vintage charme en karakter toe. Met een verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen beschikbaar, bieden ze eindeloze mogelijkheden voor het creëren van unieke en uitnodigende ruimtes.



5. Metro-tegels opnieuw ontworpen

Metrotegels zijn al tientallen jaren een designstapel, bekend om hun strakke en veelzijdige uiterlijk. In de afgelopen jaren hebben ontwerpers de klassieke metrotegel genomen en een twist toegevoegd, experimenterend met verschillende maten, kleuren en lay-outs. Deze opnieuw ontworpen metrotegels voegen een eigentijdse rand toe aan zowel traditionele als moderne ruimtes.



6. Mozaïek wonderen

Mozaïektegels hebben een inherente artistieke aantrekkingskracht, waardoor ingewikkelde ontwerpen en patronen mogelijk zijn. Van ingewikkelde backsplashes tot prachtige badkameraccenten, mozaïekkeramische tegels bieden de mogelijkheid om met kleuren en vormen te spelen. Door hun veelzijdigheid zijn ze een uitstekende keuze om elke kamer een vleugje creativiteit toe te voegen.



België's tegelinvloed

België heeft een rijke geschiedenis van vakmanschap en deze invloed zet zijn stempel op de trends in keramische vloertegels. Tegels in België worden vaak gekenmerkt door ingewikkelde ontwerpen, delicate motieven en een mix van traditie en moderniteit. Deze tegels worden steeds populairder vanwege hun vermogen om ruimtes een gevoel van geschiedenis en elegantie te geven.


Op het gebied van keramische vloertegels is TEGELPLUS naar voren gekomen als een prominente naam en biedt het een scala aan tegelopties die voldoen aan verschillende ontwerpvoorkeuren. Van marmeren tegels tot houten looks en stenen looks, TEGELPLUS biedt een veelzijdig assortiment waarmee huiseigenaren en ontwerpers gepersonaliseerde ruimtes kunnen creëren die aansluiten bij de nieuwste trends.



Bovendien onderscheidt TEGELPLUS zich door zijn inzet voor kwaliteit en betaalbaarheid. Hun aanbod omvat niet alleen premium opties, maar ook budgetvriendelijke selecties zoals de "Cheap Tile" -lijn, waardoor hoogwaardige keramische tegels toegankelijk zijn voor een breder publiek zonder concessies te doen aan stijl of duurzaamheid.


Concluderend blijven keramische vloertegels evolueren, met innovatieve ontwerpen, materialen en invloeden van over de hele wereld. Of je nu aangetrokken bent tot de tijdloze elegantie van marmer, de warmte van hout, de authenticiteit van de steen, de charme van baksteen of de creativiteit van mozaïeken, er is een keramische tegeltrend die je ruimte kan veranderen in een kunstwerk. Met het diverse aanbod van TEGELPLUS en de inspiratie uit het rijke tegelerfgoed van België, zijn de mogelijkheden om verbluffende en functionele ruimtes te creëren werkelijk eindeloos.



bottom of page