top of page

Top 5 Muur- en vloertegel trends van 2022

Tegeltrends zijn sterk beïnvloed door grote tegelproducenten van de wereld en voornamelijk Italië. Post covid er zijn veel nieuwe producten op de markt gebracht en het heeft de ontwerpers en klanten over de hele wereld een overvloed aan opties gegeven om uit te kiezen. Sommige van die ontwerpen en looks zijn de laatste tijd in de trend en zijn zwaar gekozen door de beste ontwerpers over de hele wereld.


In dit artikel van tegelplus bespreken we de top 5 Wandtegel- en vloertegel trends van 2022.


1) Metaalachtige keramische tegel


De industriële look is de afgelopen jaren in de trend geweest en er is de laatste tijd veel keramische tegels met metalen uitstraling op de markt. Met behulp van de nieuwste digitale printtechnologie kleuren zoals donker antraciet, staalgrijs, blauw, aqua, roestbruin en rood hebben zeer realistische resultaten kunnen opleveren bij de productie van keramische tegels.


Die metallic kleur zoals zilver, brons en goud hebben ook een zeer authentieke uitstraling kunnen geven en met behulp van die speciale kleuren met de metallic inkt en glazuur, de producenten van keramische tegels zijn erin geslaagd een breed scala aan realistische keramische tegels te produceren.

Metalen keramische tegels worden ook geproduceerd met behulp van een hard mat glazuur met korrels, samen met de delen van het designbeige die zijn uitgehouwen met het speciale glazuur en de digitale drukmachine. Dit geeft een 3D-getextureerde keramische tegel in de metalen look.


Metalen keramische tegels worden over het algemeen gebruikt in de ruimtes om een unieke en industriële look in het interieur te creëren. Deze keramische tegels met metalen uitstraling worden gebruikt samen met de betonlook en matte keramische tegels met houten uitstraling en worden normaal gesproken in combinatie gebruikt om een complementaire uitstraling van de ruimte te produceren.


Metalen look keramische tegels worden ook individueel in het mozaïek gebruikt in vormen zoals zeshoekige en bakstenen gewrichts keramisch gesneden mozaïekpatroon of in combinatie met de beton- en houtlook matte keramische tegel in de patronen zoals bindweefsel of achthoek en punt keramische mozaïeken.


Metalen keramische tegels zijn ook verkrijgbaar in grootformaat keramische platen en het belangrijkste toepassingsgebied van die keramische plaat bevindt zich in de buitenwandbekleding van het gebouw en de tuingebieden.


2) Kleurrijke onyx en kostbare mineralen zien eruit als gepolijste keramische tegels


Onyx look keramische tegels zijn al een tijdje erg populair en vooral in de gepolijste en gesatineerde afwerking. De laatste tijd wordt de zachte en milde onyx echter als heel gewoon beschouwd in de interieurmarkt en de nieuwste trends zijn de kleurrijke onyx en kostbare minerale looks.

Onyx en kostbare minerale look keramische tegels in kleuren zoals babyblauw, donkerblauw, groen, roze, geel, goud, pistache groen, rood en paars zijn populair en trendy aan het worden op de tegelmarkt.


Wij bij tegelplus zijn helemaal in de trend van kleurrijke onyx en hebben meerdere nieuwe collecties met de gekleurde onyx look keramiek gepolijst in onze showroom in DILSEN-STOKKEM.


3) Wit marmer met keramische tegels van Golden Viens


Wit marmer zoals Carrara, Calcutta en Statuario zijn de groenblijvende ontwerpen op de markt voor keramische tegels. Het klassieke witte marmer zou zijn in de combinatie van de grijze aderen in verschillende variaties zoals breedte, richtingen en de dichtheid van de aderstructuur.

Sinds vorig jaar gaat de trend echter richting de gouden aderstructuur in het witte marmer en vooral bij de calacatta- en Statuario-marmerontwerpen.


4) 3D gestructureerde wandtegel


De nieuwste technologie in de productie van keramische tegels gaat over de verschillende digitale print- en beglazing technologieën. Vroeger werden de texturen alleen ontwikkeld door een custom punch voor de biscuittegel te maken en nu kunnen de verschillende texturen direct door de digitale drukmachine worden geproduceerd.


De 3D-textuur kan worden verkregen door het gebruik van een speciaal glazuur en drukinkt bij het digitaal printen en het specifieke deel van het ontwerp kan worden gesneden of met een diepte dan de rest van de tegel. Met deze techniek kan bijvoorbeeld een marmeren dessin met nerven worden gesneden.


Ook kunnen de houtnerven of de delen van de natuursteen of beton een 3D-textuur krijgen om een ​​unieke uitstraling te geven.


5) Biofiele keramische tegels


Biophilia is al een aantal jaren in de trend omdat de industriële look in zwang is geweest voor commerciële ruimten en zelfs enkele residentiële projecten. Biophilia-ontwerp is het concept van het opnemen van de natuurlijke omgeving in het interieur van de ruimte.

De biophilia-trend wordt gedragen in de keramische tegels met de collectie met keramische tegels in houtlook, keramische tegels in steenlook, tegels met natuurlijke prints, tegels met natuurlijke vormen en tegels met natuurlijke texturen.


Welke keramische tegel uit deze lijst vond je het leukst? Deel uw mening in de opmerkingen.


Deel deze blog en video ook met je vrienden of familieleden die misschien een idee willen krijgen over het kiezen van de perfecte tegel voor hun nieuwe huis of huisrenovatie.


Als je deze video leuk vindt en meer van dergelijke video's wilt zien over de bestverkochte ontwerpen in de keramische tegel, druk dan op de like-knop en voor eindeloze ontwerpopties in zowel de wandtegel als de vloertegel, bel me dan gerust op +32 484 41 74 14 of bezoek onze showroom Tegelplus te dilsen stokkem, België.
コメント


bottom of page