top of page

Verschillende soorten Wandtegels en Vloertegels

De meest gestelde vraag op onze website gaat over het kiezen van de juiste tegel voor hun project. Iedereen is van mening dat alle tegels in elke toepassing kunnen worden gebruikt. Maar in werkelijkheid zijn ze allemaal hetzelfde, maar ze zijn allemaal verschillend.


In deze blog bespreken we de verschillende soorten keramische wandtegels en porseleinen vloertegels die u thuis, op kantoor, in de achtertuin, op het terras of op elke andere plaats kunt gebruiken.
Vandaag gaan we het hebben over de twee populairste soorten tegels ter wereld. We delen de classificaties in op verschillende kenmerken, looks, toepassingen en maten. Dit is natuurlijk geen uitgebreide lijst om onderscheid te maken tussen de keramische wandtegel en porseleinen vloertegels. Maar dit is alles waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een keramische wand- of porseleinen vloertegel.


Classificatie van keramische wandtegels en porseleinen vloertegels op uiterlijk is mijn favoriete manier om verschillende soorten tegels te begrijpen. Dus blijf daarvoor op de hoogte.


  1. Op Kenmerken


De twee belangrijkste kenmerken die de keramische wandtegel en porseleinen vloertegel onderscheiden, zijn wateropname en sterkte van de tegel. De wateropname van een porseleinen vloertegel is veel minder dan een keramische wandtegel. Je vraagt ​​je misschien af ​​wat de wateropname van een tegel is? Wateropname is eenvoudigweg het vermogen van een tegel om het water door het tegellichaam te absorberen of op te vangen.


In cijfers uitgedrukt: porseleinen vloertegels hebben een wateropname van minder dan 0,5%, terwijl de wateropname van een keramische wandtegel tussen de 3 en 15% ligt, wat veel hoger is dan die van porseleinen vloertegels.
De tweede karakteristieke onderscheidende factor van keramische wandtegels en porseleinen vloertegels is de breeksterkte. De sterkte van een porseleinen vloertegel is veel hoger dan een keramische wandtegel.


Porseleinen vloertegels kunnen verder worden onderverdeeld in 1. Geglazuurde porseleinen vloertegel en 2. Technische porseleinen vloertegel


Door de fabricagemethode heeft de geglazuurde porseleinen vloertegel een toplaag van glazuur en bedrukking op het oppervlak van de tegel. Aan de andere kant heeft de technisch porseleinen vloer hetzelfde oppervlak als het lichaam van de tegel.2. Door Toepassingen


De drie belangrijkste toepassingen van keramische wandtegels en porseleinen vloertegels zijn residentieel, commercieel en buitenshuis.


Residentieel beslaat uw woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken, balkons en alle delen van uw huis. Het meest populaire gebruik van porseleinen vloertegels is voor de vloer van het huis en keramische wandtegels voor de backsplash van badkamers en keukens. U kunt ze echter allebei gebruiken voor de toepassing van vloeren of wandbekleding in uw huis.


Commerciële toepassingen zijn onder meer kantoorruimtes, winkelcentra, luchthavens en andere openbare ruimtes. In deze gebieden hebben technische porseleinen vloertegels de voorkeur boven de geglazuurde porseleinen vloertegel vanwege de duurzaamheid. Geglazuurde porseleinen vloertegels hebben een kortere levensduur dan technische porseleinen vloertegels. Geglazuurde porseleinen vloertegels zouden echter over het algemeen minstens 10 - 15 jaar hetzelfde zijn als nieuw.
De derde belangrijke toepassing van de porseleinen vloertegel en keramische wandtegel zijn de buitenruimtes. Dit is de laatste tijd in opkomst en vervangt de natuursteen in landschapsarchitectuur en het aanbrengen van gevelbekleding in gevels. Of het nu gaat om tuinruimtes, tuinhuisjes, zwembaden, terrassen, hoge dikte en antislip porseleinen vloertegels zijn de ideale keuzes.


3. Op Uiterlijk


De andere manier om de verschillende soorten keramische wandtegels en porseleinen vloertegels te categoriseren is op uiterlijk. Tegels zijn er in allerlei soorten looks. Dat is een van de redenen voor de populariteit van keramische wandtegels en porseleinen vloertegels.


Laten we een paar van de meest populaire looks bespreken die momenteel beschikbaar zijn in keramische wandtegels en porseleinen vloertegels.


Marmer: U kunt nu elk mogelijk marmerontwerp vinden in keramische wandtegels of porseleinen vloertegels. Niet alleen dat, u kunt zelfs uw favoriete marmerpatroon in uw favoriete kleur hebben. U kunt ook hetzelfde niveau van consistentie van een marmer krijgen over een grotere dekking.


Hout: hetzelfde als marmerpatronen, je kunt allerlei houtpatronen krijgen met het voordeel van consistentie en kleurvoorkeuren.
Beton : Porseleinen vloertegel in betonlook is tegenwoordig erg in de trend vanwege de kosmopolitische uitstraling.


Daarnaast zijn er ook keramische wand- en porseleinen vloertegels in STONE look, ONYX look en EFFEN COLOR en vele andere patronen en prints!Houd er rekening mee dat keramische wand- en porseleinen vloertegels duurzamer en zuiniger zijn dan marmer, hout, onyx of andere natuursteen.


4. Op Maat


keramische wandtegels en porseleinen vloertegels kunnen grofweg worden onderverdeeld in klein formaat, medium formaat en grote platen. keramische wandtegels zijn meestal verkrijgbaar in klein of middelgroot formaat. Terwijl porseleinen vloertegels verkrijgbaar zijn in alle drie de formaten, inclusief de porseleinen vloerplaten.
keramische wandtegels in klein formaat worden ook wel metro- of metrotegels genoemd. De populaire formaten in metrotegels zijn 10x10cm, 7,5x15cm, 10x20cm, 10x30cm, 7,5x30cm en 10x40cm.


De meest populaire keramische wandtegels in medium of normaal formaat op dit moment zijn 30x60cm en 30x90cm.


porseleinen vloertegels zijn verkrijgbaar in alle drie de formaten en de meest populaire formaten zijn 30x30cm, 30x60cm, 60x60cm, 80x80cm, 20x120cm en 60x120cm.


porseleinen vloerplaten variëren van 80x160cm tot 160x320cm.


Houd er rekening mee dat dit niet de enige formaten zijn die beschikbaar zijn in keramische wand- of porseleinen vloertegels, er zijn eindeloze mogelijkheden van maten die op de markt beschikbaar zijn, maar dit zijn enkele van de meest populaire maten.


Deel uw vragen of twijfels in de onderstaande opmerkingen en als u de blog leuk vond, deel deze dan met iemand die op zoek is naar de perfecte tegel voor hun huis. Ook voor soortgelijke blog's in de toekomst, like en abonneer.

Kommentare


bottom of page